«Ανάσα» πολιτισμού στην μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Γιαλί τζαμί

Η έναρξη των εκδηλώσεων στην πλατεία πίσω από το Γιαλί τζαμί στο παλιό λιμάνι των Χανίων, έγινε το βράδυ της Πέμπτης από τον Παραδοσιακό σύλλογο Χανίων «Βιγλάτορες» υπο την αιγίδα της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

Πλήθος κόσμου απόλαυσε την μουσικοχορευτική εκδήλωση και την άψογη απόδοση των παραδοσιακών χορών από τα μέλη  συλλόγου  χειροκροτώντας σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης η οποία αφιερώθηκε στην τιμή και ιστορία της Αγιάς Σοφιάς, αποδίδοντας το ανάλογο ριζίτικο και μαντινάδα:

Όντεν εθεμελιώνανε οι γι-άγγελοι την Πόλη,
‘που τ’ Άγιον Όρος το νερό κι’ από τη Χιο το χώμα,
κι’ από την Αντριανούπολη, παίρνουν τα κεραμίδια.
Κι απής την αποκτίσανε οι γι-άγγελοι την Πόλη,
στέκουν και συντηρούν τηνε, κι’ αποθαυμάζοντάν την.
Και πώς να την εβγάλομε, και πώς να την ελέμε;
Πόλη, Κωνσταντινούπολη και Κωνσταντίνον πόλη.

(Νερό από Αγίασμα και γη ευλογημένη
Πόλη Κωνσταντινούπολη σε έχουμε χτισμένη)

Πριν την εκδήλωση μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το ότι τα μέλη του συλλόγου πήγαν στο παλιό λιμάνι περπατώντας απο την οδό Χάληδων φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές τους και τραβώντας τα βλέμματα όλων.

Ο Παραδοσιακός Σύλλογος «Βιγλάτορες» συγχαίρειί τα μέλη του για την αναβίωση και απόδωση των παραδοσιακών χορών, τους μουσικούς Μοτακη Γ. Σταυριανουδακη Κ. Λουφαρδακη Μ. Κωνσταντουλακη Ν. για το υποδειγματικό επαγγελματισμό τους.. .

Επίσης ευχαριστεί  τον Δήμο Χανίων, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Γιαννακάκη Ιωάννη , το Λιμενικό τμήμα Χανίων για την φιλοξενία και το κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού αλλα και το «θερμό κοινό μας που δεν σταμάτησε να χειροκροτά όλη την προσπάθεια μέχρι τέλος …!!!»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook