Συναγερμός στις αρχές – Ανέστειλαν και τα δρομολόγια του υπόγειου σιδηρόδρομου

Εκατοντάδες πτήσεις ακύρωσε σήμερα η Ουρούμτσι, η πρωτεύουσα της δυτικής περιοχής Σιντζιάνγκ της Κίνας, μετά την καταγραφή ενός νέου κρούσματος κορονοϊού, του πρώτου εδώ και περίπου πέντε μήνες, γεγονός που αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την πιθανότητα ενός νέου ξεσπάσματος Covid-19.

Τα μέτρα που έλαβαν οι αρχές για τον έλεγχο της επιδημίας οδήγησαν στην ακύρωση περισσότερων από 600 προγραμματισμένων πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουρούμτσι ή ποσοστού άνω του 80% του συνόλου των ημερήσιων πτήσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Variflight.

Οι αρχές της Ουρούμτσι έχουν αναστείλει επίσης τις υπηρεσίες του υπογείου σιδηροδρόμου από αργά χθες Πέμπτη το βράδυ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η κινεζική Εθνική Επιτροπή Υγείας κατέγραψε 10 νέα κρούσματα SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική χώρα, 1 τοπικής μετάδοσης στην Σιντζιάνγκ και 9 που αφορούσαν ταξιδιώτες που είχαν έρθει από το εξωτερικό.

Χθες οι υγειονομικές αρχές στην Ουρούμτσι ανακοίνωσαν ότι μια 24χρονη με συμπτώματα όπως πονόλαιμος, πυρετός και πονοκέφαλος, εξετάστηκε και διαγνώστηκε θετική στον νέο κορονοϊό. Τρεις άνθρωποι με τους οποίους είχε έρθει σε στενή επαφή διαγνώστηκαν επίσης θετικοί, αλλά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα.

Επίσης χθες, η ανατολική επαρχία Τσεζιάνγκ κατέγραψε ένα ασυμπτωματικό κρούσμα, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για κάποιον που είχε ταξιδέψει από την Σιντζιάνγκ.

Ο απολογισμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην ηπειρωτική Κίνα ανερχόταν σε 83.622 ως χθες, Πέμπτη, ενώ οι θάνατοι από Covid-19 παρέμεναν στους 4.634. Άλλοι 104 ασυμπτωματικοί τελούν υπό παρακολούθηση.

Το Πεκίνο, το οποίο υπέστη μια νέα αναζωπύρωση της επιδημίας τον περασμένο μήνα, δεν κατέγραψε νέα κρούσματα για 11η συνεχόμενη μέρα.

(φωτογραφία αρχείου)

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook