Εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, υπόσχονται καθημερινές αποδράσεις με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Στην CRETAN DAILY CRUISES (Χανιά) και στην CHRISSI DAILY CRUISES (Λασίθι) εκτός από την καλή εμπειρία των πελατών, προτεραιότητά έχει η υγεία και ασφάλεια όλων των επισκεπτών, των συνεργατών και των υπαλλήλων. Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι εταιρείες ενημερώνουν το κοινό ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19 και ακολουθούν τις επίσημες οδηγίες που εκδίδονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και τα Υπουργεία Υγείας και Εμπορικής Ναυτιλίας.

Όλο το ανθρώπινο δυναμικό των γραφείων, τα πληρώματα και οι συνεργάτες, έχουν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες πρόληψης, καθώς και οδηγίες για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ασθένειας.

Τα πληρώματα των πλοίων είναι πλήρως εκπαιδευμένα σε θέματα υγείας και υγιεινής και έχουν λάβει τις εξειδικευμένες οδηγίες των Αρχών για τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης από τον Covid-19, ενώ παράλληλα είναι πλήρως ενημερωμένα για την αντιμετώπιση τυχόν ύποπτου κρούσματος εν πλω σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές.

Τα πλοία του στόλου διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό (μάσκες, γάντια, ειδικό kit), ενώ έχουν διατεθεί ειδικοί χώροι σε κάθε πλοίο για την αντιμετώπιση και περιορισμό τυχόν μεμονωμένου περιστατικού, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των επιβατών και του πληρώματος.

Όλα τα πλοία είναι εξοπλισμένα με αντισηπτικό διάλυμα για την προσωπική υγιεινή των επιβατών και του προσωπικού.

Οι διαδικασίες καθαρισμού των μονάδων κλιματισμού, των κοινοχρήστων χώρων των πλοίων και των κτηρίων των γραφείων γίνονται συστηματικά και το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να πραγματοποιεί τακτικά απολύμανση όλων των χώρων των πλοίων και των γραφείων με τα ενδεικνυόμενα από τις Αρχές προϊόντα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, φροντίζεται η διαρκής ενημέρωση των επιβατών προκειμένου να εξασφαλίζεται η τήρηση των κανόνων πρόληψης. Το προσωπικό του πλοίου προβαίνει σε συχνές ανακοινώσεις και συστάσεις, έτσι ώστε να διατηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των επιβατών κατά την παραμονή τους στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του πλοίου και να αποφεύγουν τον συνωστισμό κατά την αποβίβασή τους από το πλοίο.

Έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες στους εργαζομένους, ώστε να αποφεύγουν τις συναθροίσεις και τις άσκοπες μετακινήσεις και έχει καταστεί σαφές σε όλους τους εργαζομένους, σε θάλασσα και ξηρά, για την ανάγκη όχι μόνο κοινωνικής ευθύνης, η οποία ούτως ή άλλως αποτελεί προτεραιότητά , αλλά για προσωπική ευθύνη.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση των εταιρειών: "Όλοι εμείς στην CRETAN DAILY CRUISES και στην CHRISSI DALY CRUISES, και ο καθένας προσωπικά, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την ασφάλεια τη δική σας, τη δική μας, των οικογενειών όλων μας και της κοινωνίας μας.

Ζητάμε από εσάς, την κατανόηση και συνεργασία σας και τη συμμόρφωση με τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας και των Αρχών, ώστε χωρίς εμπόδια να απολαύσετε τις υπέροχες εκδρομές μας".

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΜΠΑΛΟ-ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ & ΝΗΣΟ ΧΡΥΣΗ

Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους από τον Covid-19 

Μένουμε υπεύθυνοι!

Οι επιβάτες δεν θα πρέπει να ταξιδέψουν εάν έχουν συμπτώματα λοίμωξης COVID-19 (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος, δύσπνοια και άλλα αναπνευστικά συμπτώματα) ή εάν έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή COVID-19 τις τελευταίες 14 ημέρες πριν το ταξίδι.

1. ΠΡΙΝ & ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ

Οι επιβάτες οφείλουν να τηρούν υποχρεωτικά, τα ακόλουθα μέτρα ελέγχου κατά την επιβίβαση:

  • Κοινωνική Απόσταση

Θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβατών και ταυτόχρονη χρήση μάσκας.

Το πλήρωμα του πλοίου θα επιβλέπει τη διαδικασία και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

  • Συμπλήρωση του «Έντυπο-ερωτηματολόγιο πριν την επιβίβαση» εντύπου και παράδοσή του μαζί με το εισιτήριο τους, κατά την επιβίβασή τους, πριν την αναχώρηση.

2. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Οι επιβάτες θα πρέπει να τηρούν απαραιτήτως τα ακόλουθα προληπτικά μέτρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού:

-  Φοράμε την μάσκα μας στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου. Βεβαιωνόμαστε ότι καλύπτονται το στόμα και η μύτη, δεν αγγίζουμε την μάσκα αφού τη φορέσουμε, απορρίπτουμε αμέσως την μάσκα σε κάδο απορριμμάτων μετά τη χρήση και πλένουμε τα χέρια μας.

-  Καλύπτουμε τον βήχα ή το φτέρνισμα με το εσωτερικό του αγκώνα ή με χαρτομάντηλο, το οποίο απορρίπτουμε άμεσα σε κάδο απορριμμάτων.

-  Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα και αποφεύγουμε την επαφή των χεριών με το πρόσωπο (μάτια, μύτη, στόμα).

   Η χρήση γαντιών δεν υποκαθιστά το πλύσιμο των χεριών.

-  Κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας από τους γύρω μας (>1,5 μέτρο).

-  Αποφεύγουμε χώρους συγχρωτισμού.

-  Αποφεύγουμε την επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος).

  • Συστήνεται στους επιβάτες να προσέρχονται έγκαιρα στο λιμάνι της αναχώρησης, για τη διευκόλυνση της διαδικασίας ελέγχου πριν την επιβίβαση.
  • Σε περίπτωση που επιβάτες αναπτύξουν συμπτώματα του αναπνευστικού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, οφείλουν να το δηλώσουν άμεσα στο πλήρωμα του πλοίου.
  • Σε περίπτωση που επιβάτες αναπτύξουν συμπτώματα του αναπνευστικού μετά το ταξίδι, πρέπει άμεσα να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια και να ενημερώσουν τον γιατρό τους για το ιστορικό του ταξιδιού.

3. ΑΡΝΗΣΗ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ

Με βάση τα παραπάνω, εάν τα μέλη του πληρώματος που διεξάγουν τα μέτρα ελέγχου κατά την επιβίβαση διαπιστώσουν ότι:

    α)  Ο επιβάτης έχει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 ή

    β)  Οι απαντήσεις του στο «Προ-Επιβίβασης» έντυπο πριν την επιβίβαση δείχνουν ότι έχει έρθει σε επαφή με άτομο με λοίμωξη COVID-19 

    γ)  Ο επιβάτης αρνείται τη χρήση μάσκας επί του πλοίου

θα απαγορεύεται η επιβίβασή του στο πλοίο και θα εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη χρήση των εισιτηρίων σε μεταγενέστερη ημερομηνία ή την ακύρωσή τους.

Ακολουθούν τα έντυπα (Ελληνικά και Αγγλικά) που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι επιβάτες και να τα παραδώσουν πριν την επιβίβασή τους στο πλοίο. Μπορείτε να τυπώσετε και από την ιστοσελίδα www.cretandailycruises.com

(Σύνδεσμος: http://www.cretandailycruises.com/healthmeasurements.el.html)

Έντυπο-ερωτηματολόγιο δήλωσης υγείας πριν την επιβίβαση

(προς συμπλήρωση από όλα τα ενήλικα άτομα πριν την επιβίβαση)

 


 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook