Τι δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης ότι επίκειται να αλλάξει

Τα μέτρα αυστηροποιούνται για τους κλειστούς χώρους, με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και την επιβολή προστίμων, στη θάλασσα όμως φαίνεται να προχωράμε σε αναθεώρηση των πρωτοκόλλων και χαλάρωση των μέτρων, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο OPEN. 

Η χαλάρωση δεν έχει να κάνει με τη χρήση μάσκας αλλά με την πληρότητα των πλοίων.

Οι ανακοινώσεις οι επίσημες θα γίνουν σύμφωνα με τον κ. Πλακιωτάκη την ερχομενη εβδομάδα και θα αφορά σε αύξηση του αριθμού καμπινών στα πλοία οι οποίες θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται. Θυμίζουμε ότι σήμερα η πληρότητα των πλοίων επιτρέπεται να φτάνει μέχρι το 65%.

Όπως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας «Έχουμε προτείνει εκ νέου αναθεώρηση του πρωτοκόλλου με δεδομένο ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα μας το επιτρέπουν. Ήδη γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από το Λιμενικό Σώμα. Είναι γεγονός ότι σε πολύ μεγάλο βάθμο έχει προστατευθεί η δημόσια υγεία και των επιβατών και των κατοίκων των νησιών.

Επίσης δήλωσε πως ο αριθμός των κρουσμάτων στα νησιά δεν είναι ανησυχητικός και χαρακτήρισε τα νησιά ασφαλή. 

Να σημειωθεί ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός των πλοίων, εκτός από το κατάστρωμα, όπου όμως θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook