Η εφαρμογή του μεικάπ είναι χωρισμένη σε 2 στρατόπεδα. Υπάρχουν τα κορίτσια που χρησιμοποιούν φανατικά σφουγγαράκι και τα κορίτσια που δεν αποχωρίζονται το πινέλο.

Οι makeup artists από την άλλη χρησιμοποιούν και τα δύο… Δεν έχουν άραγε αγαπημένο; Φυσικά και έχουν αλλά επιλέγουν το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουν κάθε φορά ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουν να έχουν και αυτό ακριβώς μας εξήγησε ο Δημήτρης Στράτος, celebrity makeup artist.

«Η διαφορά ανάμεσα στο σφουγγαράκι και το πινέλο είναι το τελείωμα» μας είπε και συνέχισε: «Το σφουγγαράκι χαρίζει ένα πιο διάφανο, sheer τελείωμα στο μεικάπ. Είναι πιο χαλαρό και βοηθά στο γρήγορο blending αλλά και στη γρήγορη εφαρμογή»

«Το πινέλο από την άλλη σε βοηθά να χτίσεις μεγαλύτερη κάλυψη. Είναι ιδανικό για λεπτομέρειες στο μακιγιάζ και χαρίζει ένα πιο airbrushed αποτέλεσμα. Για το καλοκαίρι προτιμώ σαφέστατα το σφουγγαράκι. Το τελείωμά του είναι πιο ανάλαφρο, ιδιαίτερα όταν το χρησιμοποιείς βρεγμένο και μπορείς με αυτό να εφαρμόσεις τόσο το foundation όσο και το κονσίλερ αλλά και το ρουζ και το highlighter».

Αν λοιπόν θέλεις ένα πιο polished τελείωμα θα πρέπει να προτιμήσεις το πινέλο. Αν από την άλλη θέλεις κάτι ανάλαφρο και πρακτικό για καλοκαίρι, το σφουγγαράκι είναι μονόδρομος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook