Την έκπληξη στο απλό παγκορασίδων του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων – παγκορασίδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης έκανε η Χανιώτισσα Στέλλα Μαυροματάκη.

Η 11χρονη αθλήτρια του ΟΑΧ παρά το νεαρό της ηλικίας της εντυπωσίασε με την παρουσία της και τα αποτελέσματά της, φτάνοντας μέχρι τον τελικό και τη 2η θέση του βάθρου. Η Μαυροματάκη την πρώτη μέρα της διοργάνωσης στη Φλώρινα είχε μόνο νίκες και έφτασε να διεκδικεί μέχρι και το χρυσό μετάλλιο, τη στιγμή που ήταν νούμερο 12 στα seeding. Τελικά νικήτρια στον τελικό με 3-1 ήταν η Γεωργία Σπανού του οικοδεσπότη Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας, που ήταν εξ αρχής από τις υποψήφιες για διάκριση.

Το 3ο σετ του τελικού αποδείχθηκε καθοριστικό με τη Σπανού να επικρατεί στην παράταση (12-10) και να παίρνει το ψυχολογικό αβαντάζ για την τελική επικράτηση. Η Σπανού πήρε το 1ο σετ με 11-7, για να απαντήσει η Μαυροματάκη με 11-8. Το 3ο σετ κρίθηκε στην παράταση (12-10), ενώ στο 4ο η Σπανού επικράτησε με 11-3. Τις δυο αθλήτριες ακολούθησαν δύο ταλεντάκια από τη Χίο, η Βασιλική Μπουλά και η Αντζελα Νουρέ του τοπικού Πανιωνίου.

Στο απλό παμπαίδων πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Κοσμάς του Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων. 

Οι νικητές και οι νικήτριες:

ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιώργος Κοσμάς (Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

2. Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

3. Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)

-. Πέτρος Λιώτσης (Νηρέας Καρδαμύλων Χίου)

ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Γεωργία Σπανού (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

2. Στέλλα Μαυροματάκη (Ο.Α. Χανίων)

3. Βασιλική Μπουλά (Πανιώνιος Α.Ο. Χίου)

-. Άντζελα Νουρέ (Πανιώνιος Α.Ο. Χίου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook