Πολύς κόσμος θέλησε να τιμήσει την μνήμη της Θεοχαρούλας Μυλωνάκη ωστόσο λίγοι κράτησαν τις απαραίτητες αποστάσεις

Σε μία κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την ονοματοδοσία του Τακτικού Εξωτερικού Διαβητολογικού Ιατρείου σε Διαβητολογικό Ιατρείο “Θεοχαρούλα Μυλωνάκη”  στο Γενικό νοσοκομείο Χανίων. 

Πριν την εκδήλωση έγινε η ονοματοδοσία του ιατρείου στον χώρο του νοσοκομείου, με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων, κ. Μπέα να μιλά για το έργο και την προσωπικότητα της Θεοχαρούλας Μυλωνάκη. “Σας ευχαριστούμε ως διοίκηση του Γενικού νοσοκομείου Χανίων, όλους για την παρουσία σας σε αυτή την εκδήλωση προς τιμήν της Θεοχαρούλας Μυλωνάκη. Η 20η Ιουλίου, είναι μία πολύ σημαντική ημέρα, μία ημέρα τιμής, συγκίνησης και αισιοδοξίας. Ο διοικητής, ο αναπληρωτής διοικητής και το αναπληρωματικό συμβούλιο, του νοσομείου Χανίων, σε πλήρη σύνθεση και ομόρφωνα αποφάσισαν ως ελάχιστο φόρο τιμής να ονομάσουν το Τακτιό Εξωτερικό Διαβητολογικό Ιατρείο σε Διαβητολογικό Ιατρείο “Θεοχαρούλα Μυλωνάκη”. Θεοχαρούλα Μυλωνάκη, εξαίρετη επιστήμον, ιατρός, αυτοδιοικητικός, οραματίστρια και συνάμα βαθειά ρεαλίστρια μα πάνω από όλα άνθρωπος με όλα τα γράμματα της αλφαβήτου κεφαλαία”. 

Από την πλευρά του ο σύντροφος της Θεοχαρούλας Μυλωνάκη, Λευτέρης Παπαδερός, με δάκρυα στα μάτια μίλησε για τη Χαρούλα και το σπουδαίο της έργο. “Είναι μία συγκινητική η σημερινή ημέρα, στην οποία αναγνωρίζεται η μεγάλη προσφορά της Χαρούλας, στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα στον ζαχαρώδη διαβήτη. Είναι η πρώτη γιατρός δημόσιου νοσοκομείου που οργάνωσε αυτό το ιατρείο ξεκινώντας μόνη της από το θεραπευτήριο ψυχικών παθήσεων, στην τρίτη τότε παθολογική κλινική και μετά που ενώθηκαν ήρθε στο νοσοκομείο Χανίων. Σήμερα το συγκεκριμένο ιατρείο εξυπηρετεί πάνω από 6.000 ασθενείς του ζαχαρώδη διαβήτη. Αυτή η αναγνώριση δεν είναι τιμή μόνο για την οικογένεια της αλλά είναι ένα κίνητρο να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα της και να προσφέρουν όπως και όπου μπορούν”. 

Μετά την ονοματοδοσία ακολούθησε ειδική τιμητική εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της Θεοχαρούλας Μυλωνάκη με ομιλητές τους κ.κ Παπαδογιάννη Αριστείδη Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ , Καλογεράκη Λουκία Ιατρό Παθολόγο, Διευθύντρια της Β’ Παθολογικής Κλινικής και Γκόγκου Ρένια Ιατρό Παθολόγο με βαθμό Διευθύντριας του Ε.Σ.Υ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση έγινε σε μία κατάμεστη αίθουσα, χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. 

Δείτε τις φωτογραφίες από την εκδήλωση

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook