Ο κορονοϊός εξαπλώνεται ασταμάτητα και στην Κολομβία, όπου ήδη τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 200.000 και οι νεκροί πλησιάζουν τους 7.000.

Αν και το lockdown στην Κολομβία συνεχίζεται, τα κρούσματα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από το υπουργείο Υγείας, έφτασαν τις 204.005, ενώ οι θάνατοι είναι πλέον 6.929.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κολομβία είναι, πάντως, πολύ μικρότερος εκείνους που έχουν ανακοινωθεί σε χώρες όπως η Βραζιλία, το Περού, το Μεξικό και η Χιλή, κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής τα οποία συγκαταλέγονται στη δεκάδα των κρατών με τους περισσότερους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας εκτιμά ότι η κορύφωση της πανδημίας θα καταγραφεί τον Αύγουστο. Σε αρκετές πόλεις, ιδίως στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, τα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι σχεδόν πλήρη.

Η καραντίνα που κήρυξε στα τέλη Μαρτίου ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε αναμένεται να αρθεί την 1η Αυγούστου.

Ορισμένες συνοικίες, ειδικά στην πρωτεύουσα, παραμένουν υπό αυστηρό περιορισμό, σε άλλες περιοχές όμως τα μέτρα χαλάρωσαν, καθώς η κυβέρνηση του Ντούκε πασχίζει να ξαναβάλει μπροστά την οικονομία. Οι αρχές προβλέπουν συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5,5% φέτος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook