Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα μεγάλα έργα και τις υποδομές που έχει ανάγκη η Κρήτη

Με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων( Π.Ε.Δ) Κρήτης.   

Μεγάλα Έργα και Υποδομές της Κρήτης

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα μεγάλα έργα και τις υποδομές που έχει ανάγκη η Κρήτη και θα αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού μας.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Κουράκης τόνισε ότι βασικές  προτεραιότητες για το νησί μας αποτελούν ο Νέος Οδικός Άξονας της Κρήτης από τη Σητεία ως το Καστέλι Κισάμου και οι κάθετοι συνδετήριοι οδικοί άξονες, η ολοκλήρωση του νέου διεθνούς αεροδρομίου  Ηρακλείου στο Καστέλι, ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών εγκαταστάσεων, η ενιαία διαχείριση των υδάτων,  η ενέργεια και η θωράκιση της Κρήτης από τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

Προβλήματα των ΟΤΑ

Επίσης παρουσιάστηκαν και αναπτύχθηκαν αναλυτικά,  θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχουν να κάνουν με την οικονομική και θεσμική λειτουργία των Δήμων, τα ζητήματα της γραφειοκρατίας και της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, η επικείμενη τροποποίηση του Ν. 4412/2016 αναφορικά με τις δημόσιες συμβάσεις καθώς και μια σειρά άλλων θεμάτων.

Τέλος αναδείχθηκαν ζητήματα που αντιμετωπίζει η Κρήτη λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον κλάδο του τουρισμού που πλήττεται βαριά και στην ανάγκη στήριξης των εργαζομένων στον τομέα αυτό ενώ τέθηκαν και τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο του νησιού μας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γ. Κουράκης και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής κ.κ. Γ. Μαρινάκης, Μ. Κοκοσάλης, Ν. Κοκκίνης καθώς και το μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ κ. Ν. Γιαλιτάκης.

Στη συνάντηση είχαν κληθεί από την ΠΕΔ Κρήτης ο Δήμαρχος Μινώα-Πεδιάδας κ. Μ. Φραγκάκης όπου στο Δήμο του, στην περιοχή του Καστελίου, κατασκευάζεται το νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μ. Μποκέας όπου στα διοικητικά όρια του Δήμου Μαλεβιζίου (περιοχή Κορακιά) θα πραγματοποιηθεί η προσαιγιάλωση του “μεγάλου” καλωδίου στα πλαίσια του έργου της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook