Συνάντηση για θέματα του Δήμου Βιάννου και τις προοπτικές που διαμορφώνονται μετά την κατάργηση του προγράμματος ΦιλόΔημος, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη και του Δημάρχου Μηνά Σταυρακάκη.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν και τα έργα που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος, τα οποία ωστόσο είναι αμφίβολο πλέον πότε θα εκτελεστούν, λόγω της αλλαγής σχεδιασμού του προγράμματος, από την νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ενός προγράμματος που κάλυπτε ζωτικές ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα τα έργα «Διαχείρισης λυμάτων Δήμου Βιάννου» Προϋπολογισμού 3,6 εκ ευρώ και «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Βιάννου» προϋπολογισμού 747.000 ευρώ και αρκετά άλλα μικρά έργα, δεν έχουν προχωρήσει ακόμα, παρά την ένταξή τους στο πρόγραμμα ΦιλόΔημος. 

Επίσης, ο Δήμαρχος κ. Σταυρακάκης, ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη για τα προβλήματα και τις προτεραιότητές του. Το θέμα της υποστελέχωσης, δεδομένου ότι έχουν μείνει ακάλυπτες αρκετές οργανικές θέσεις, είναι το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο Δήμος. Η έλλειψη στελεχιακού δυναμικού, εκτός από την δυσλειτουργία που προκαλούν, έχουν αντίκτυπο και στην προοπτική μελέτης και εκτέλεσης αναπτυξιακών έργων, καθώς «λείπουν» οι απαραίτητες ειδικότητες, όπως μηχανικοί και διοικητικό προσωπικό.

Ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε από την πλευρά του, για τις εξελίξεις στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο του φράγματος Αμιρών – Αγίου Βασιλείου, καθώς μετά από 40 σχεδόν χρόνια από τις πρώτες διεργασίες, σήμερα βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο υλοποίησης του έργου ζωτικής σημασίας για ολόκληρη την περιοχή.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου κ. Σταυρακάκη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Χαρίλαος Τριγωνάκης και Νικόλαος Θεοδοσάκης και ο γ.γ. του Δήμου κ. Γιώργος Αποστολάκης.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook