Υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης (22.07.2020) το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας. Και όσα αποφάσισε δεν έκαναν κανέναν… σοφότερο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάθισε χωρίς… μάσκα στην κεφαλή του μεγάλου τραπεζιού και γύρω του (όλοι με μάσκα) στρατιωτικοί, υπουργοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Συνεδρίασαν για περισσότερο από τρεις ώρες και αυτό που αποφάσισαν ήταν αυτό που ξέραμε όλοι: ότι η Τουρκία δεν προτίθεται να κάνει βήμα πίσω και να σταματήσει να προκαλεί.

Όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης στον Ελεύθερο Τύπο, στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, αναφέρεται πως σε ό,τι αφορά στην ανατολική Μεσόγειο τονίστηκε η «ξεκάθαρη αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα μας τα οποία προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο».

Στο άρθρο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αναφέρεται πως «τονίστηκε η αποφασιστικότητά μας στην Κύπρο, να μην επιτραπούν οι προσπάθειες χωρών να αγνοούν την ύπαρξη της Τουρκικής Κοινότητας και τα δικαιώματα της όπως να μην επιτραπούν οι  προσπάθειες που θα πλήξουν το περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook