Ο Γάλλος γκραν μετρ Μαξίμ Λαγκάρντ έπειτα από μάχη πέντε ωρών επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής επί του γκραν μετρ Βλαντιμίρ Νεβεντνίσκι, “σπάζοντάς” του το απόλυτο σκορ. 

Ο Λαγκάρντ, που είναι και το νο 1 των αγώνων, ανέβηκε στην 1η θέση του 13ου Διεθνούς τουρνουά σκακιού της Παλαιόχωρας.

Η ενημέρωση της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων έχει ως εξής:

Μετά από μία σκληρή μονομαχία που κράτησε πέντε ώρες ο Γάλλος GM Maxime Lagarde επικράτησε στο ντέρμπυ κορυφής επί του GM Nevednichy Vladimir σπάζοντας παράλληλα και το απόλυτο σκορ που είχε ο αντίπαλός του μέχρι τότε. Το αποτέλεσμα αυτό εξισορρόπησε και λίγο την κατάσταση στην κορυφή φέρνοντας στην πρώτη θέση με 5,5 βαθμούς τον Γάλλο παίκτη που είναι και το νο 1 των αγώνων. Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν οκτώ παίκτες και πάνω πάνω βλέπουμε τον πολυπρωταθλητή μας Χρήστο Μπανίκα που διεκδικεί παράλληλα και τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος. Μαζί του ισοβαθμούν ο GM Klekowski M. (Πολωνία 2506), GM Plat V. (Τσεχία 2562), GM Nevednishy Vl (Ρουμανία 2531), GM Christiansen J-S. (Νορβηγία 2612), IM Mendonca L. (2470), IM Βλάχος Ανατόλ (Ελλάδα 2401), και ΙΜ Sochacki Chr. (Γαλλία 2401).


Η Μπουλμάγκα


Η Ανδρώνη

Στις γυναίκες προηγείται με τέσσερις βαθμούς η IM Bulmaga Irina (Ρουμανία 2440), 2η η WGM Unuk Laura (Σλοβενία 2365) με 3,5 βαθμούς και με τους ίδιους βαθμούς ισοβαθμούν η Ανδρώνη Κωνσταντίνα, Βοζινάκη Ανθή και Δρακάκη Άννα Μαρία που διεκδικούν και τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος Γυναικών. 


Η Καραβιτάκη


Η Σκαράκη

Στις ειδικές κατηγορίες και κάτω των 16 ετών προηγείται ο Σπυρόπουλος Νίκος στα αγόρια και η Καραβιτάκη Ευαγγελία στα κορίτσια, κάτω των 14 ετών προηγείται ο Mendonca Leon στα αγόρια και η Καραβιτάκη Αντωνία στα κορίτσια, κάτω των 12 ετών ο Χαρτοφύλακας Σπύρος στα αγόρια και η Σκαράκη Γεωργία στα κορίτσια, κάτω των 10 ετών ο Οικονομόπουλος Φίλιππος στα αγόρια και η Κοντογιάννη Βασιλική στα κορίτσια. Στους βετεράνους προηγείται ο Φροσινός Γιάννης, 2ος ο Krause Helmut (GER) και 3ος ο Sloan Cecil (USA)  

Διοργανωτές των αγώνων είναι ο Δήμος Καντάνου Σελίνου με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και την Π.Ε. Χανίων. Το τουρνουά διεξάγεται με την αιγίδα της ΓΓΑ και του ΕΟΤ. Σημαντική είναι όμως και η στήριξη από τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Σύλλογο ενοικιαζόμενων δωματίων Παλαιόχωρας, την ΗΛΕΚΤΩΡ, την AEGEAN που είναι ο επίσημος χορηγός Αερομεταφορών της ΣΑΧ, την ΣΥ.ΦΑΧ, τις ΠΙΣΙΝΕΣ Κρήτης, και το τουριστικό γραφείο STATUS.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook