Δεν θα ξανασυμμετάσχει μέχρι να τηρηθεί η νομιμότητα όπως λέει

Την απόφασή του να μην ξανασυμμετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ, μέχρι να ξεκαθαριστεί το τοπίο γύρω από τη σύνθεσή του, ανακοίνωσε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Κεμεσίδης.

Θυμίζουμε ότι βάσει εγκυκλίου πρόεδρος της κάθε ΔΕΥΑ είναι από θέσεως ο δήμαρχος της έδρας της επιχείρησης. Αν ο δήμαρχος δεν επιθυμεί να είναι πρόεδρος και θέλει να ορίσει στη θέση αυτή κάποιον δημοτικό σύμβουλο, όπως έγινε στην περίπτωση της ΔΕΥΑΧ με την κα Χρυσούλα Χατζηδάκη, τότε ο δήμαρχος δεν μπορεί να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης.

Αυτό στην περίπτωση της ΔΕΥΑΧ δε συμβαίνει, καθώς ο δημαρχος εξακολουθεί να παραμένει μέλος του Δ.Σ.

Για την τροποποίηση της εγκυκλίου αυτής αναμένεται ρύθμιση η οποία ωστόσο δεν έχει έρθει ακόμα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η σύνθεση να είναι παράτυπη.

Το γεγονός αυτό οδήγησε το επίσης μέλος της ΔΕΥΑΧ και δημοτικό σύμβουλο, Μανώλη Κεμεσίδη, στην απόφαση να μην ξανασυμμετάσχει στα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΥΑΧ μέχρι είτε να έρθει η ρύθμιση του υπουργείου εσωτερικών που θα ρυθμίζει το θέμα είτε να παραιτηθεί από μέλος ο δήμαρχος, ώστε να μην τίθεται θέμα παρατυπίας.

“Από τις 29 Απριλίου είναι παράνομο το Δ.Σ της ΔΕΥΑΧ. Είναι πολύ απλό για τον δήμαρχο Χανίων να παραιτηθεί από το Δ.Σ. προκειμένου να μην τίθεται θέμα νομιμότητας, και όταν θα έρθει η τροπολογία του υφυπουργού Εσωτερικών μπορεί να ξανασυμμετάσχει. Η Αποκεντρωμένη έχει κρίνει το Δ.Σ παράνομο από τη στιγμή που συμμετέχει ο δήμαρχος. Είχε πει ο δήμαρχος ότι θα το κανόνιζε εντός 3 ημερών και έχουν περάσει 3 εβδομάδες από τότε. Μέχρι λοιπόν να τακτοποιηθεί το θέμα, εγώ δεν μπορώ να συμμετέχω σε ένα παράνομο Διοικητικό Συμβούλιο και αποχωρώ. Θέλει να είναι νόμιμος; Ας παραιτηθεί και όταν θα έρθει η τροπολογία του υπουργείου ας ξαναμπεί στο Δ.Σ. ο δήμαρχος. Πού είναι το πρόβλημα;” είπε στο Flashnews.gr o Μανώλης Κεμεσίδης.

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι για τον λόγο αυτό ο δήμαρχος Ρεθύμνου. Γιώργος Μαρινάκης παραιτήθηκε από τη ΔΕΥΑ προκειμένου να είναι νόμιμος. 

Να σημειώσουμε ότι η αποχώρηση του κ. Κεμεσίδη έρχεται μετά την αποχώρηση πριν από λίγο καιρό από το Δ.Σ της ΔΕΥΑΧ και του κ. Γεωργακάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook