Από επιτυχία στέφθηκε και η 37η συνεχή συμμετοχή του χανιώτικου σκάφους “Κορμοράνος” του ΝΟ Χανίων, στο 57ο διεθνές ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου.

Ο “Κορμοράνος” του κυβερνήτη – απόστρατου ναυάρχου του Π.Ν., Κωνσταντίνου Μανιουδάκη, κατέκτησε το κύπελλο πρώτης θέσης στη μεγάλη ιστιοδρομία Φάληρο – νήσος Σύρος – Σούνιο, καθώς και την 3η θέση στη γενική κατάταξη των τεσσάρων ιστιοδρομιών.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ έχει ως εξής:

Εληξε με επιτυχία το 57ο διεθνές ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου παρά τις συναφείς δυσκολίες και περιορισμούς, που αντιμετώπισε όμως αποτελεσματικά ο οργανωτής Πανελλήνιος Ομιλος Ανοικτής Θάλασσας (Π.Ο.Ι.Α.Θ.), που δικαιολογημένα επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

Το χανιώτικο σκάφος «Κορμοράνος» του Ναυτικού Ομίλου Χανίων κατάφερε να πετύχει σημαντική νίκη στην κατηγορία του, κατακτώντας το κύπελλο πρώτης θέσης στην μεγάλη ιστιοδρομία, Φάληρο – νήσος Σύρος – Σούνιο, αποστάσεως 118 ν.μ., καθώς και την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη των τεσσάρων ιστιοδρομιών, ανταγωνιζόμενο σκάφη υψηλών ιστιοπλοϊκών προδιαγραφών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του «Κορμοράνου» επιβεβαιώθηκε για 37η συνεχόμενη χρονιά στο Ράλι Αιγαίου με σημαντικές τιμητικές διακρίσεις.

Κυβερνήτης του σκάφους είναι ο απόστρατος ναύαρχος του Π.Ν., Κωνσταντίνος Μανιουδάκης και το άξιο πλήρωμα του ήταν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνος Πλανάκης, Κωνσταντίνος Λουκάκης, Νίκος Περβανάς, Γιώργος Αναστασόπουλος και Αθανάσιος Πελεκάνος.

Η απονομή επάθλων στους νικητές του Ράλι Αιγαίου έγινε σε επίσημη εκδήλωση η οποία διεξήχθη στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου στον Πειραιά, την οποία τίμησαν μεταξύ άλλων πολιτικές αρχές και η ηγεσία του Π.Ν. και Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook