Τι καταγγέλει Χανιώτης που εδώ και 4 μήνες έχει μείνει απλήρωτος

Ήταν τον Απρίλιο, όταν είχαμε αναφέρει την περίπτωσή του συγκεκριμένου Χανιώτη σε δημοσίευμά μας. Ο πολίτης αυτός που έκανε δυο δουλειές, σε 4ωρη βάρδια η καθεμία, πρωί – απόγευμα, είχε τραυματιστεί εν ώρα δουλειάς με αποτέλεσμα να πρέπει να χρειαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση και να πάρει αναρρωτική άδεια. Ήταν δε τόσο άτυχος που λίγες μέρες μετά η μια επιχείρηση στην οποία εργαζόταν μπήκε σε αναστολή λόγω κορωνοϊού και ο ίδιος επειδή ήταν σε αναρρωτική άδεια, δεν είχε δικαίωμα να πάρει το επίδομα βοήθειας που δόθηκε σε εργαζομένους που βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας.

Ο Χανιώτης είχε φτιάξει από τότε τα χαρτιά του για να πάρει το επίδομα ασθενείας που δικαιούτο και του ήταν απαραίτητο για να ζήσει την οικογένειά του καθώς δεν μπορούσε να εργαστεί λόγω και της επέμβασης στην οποία είχε υποβληθεί.

Ενώ κατέθεσε τα χαρτιά του, ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον ΕΦΚΑ. Μετά από 20 ημέρες που περίμενε, κατήγγειλε το περιστατικό στο Flashnews.gr.  Τότε από τα κεντρικά του ΕΦΚΑ μας έγινε γνωστό ότι θα επικοινωνούσαν με τον κύριο για να δουν την υπόθεσή του, όμως ουδέποτε υπήρξε επικοινωνία. 

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος απευθύνθηκε στον ΕΦΚΑ ξανά και τον ενημέρωσαν ότι θα πάρει το επίδομα ασθενείας σε τρεις μήνες. Βέβαια ο άνθρωπος χρειαζόταν το επίδομα εκείνο το διάστημα που δεν μπορούσε να εργαστεί και έπρεπε να ζήσει και αυτός και τα παιδιά του, όχι μήνες μετά, αλλά έστω κι έτσι….

Του έστειλαν ενημερωτικό ότι θα πληρωθεί σήμερα. Ο άνθρωπος περίμενε πώς και πώς να μπουν τα χρήματα γιατί οι υποχρεώσεις έτρεχαν όλους αυτούς τους μήνες. Όμως ενώ θα πληρωνόταν σήμερα, τον πήραν τελευταία στιγμή και του είπαν ότι τελικά τα χρήματα θα μπουν 7 Αυγούστου, δηλαδή μετά από 2 εβδομάδες.

Ο Χανιώτης αυτός έχει μείνει 4 μήνες απλήρωτος! 4 μήνες χωρίς επίδομα ασθενείας, με ένα “περίμενε” από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ (και χωρίς επίδομα αναστολής εργασίας). 

Ο άνθρωπος αυτός έχει ξεκινήσει πάλι δουλειά τώρα, όμως οι υποχρεώσεις αυτών των μηνών που είχε μείνει χωρίς εισόδημα έχουν συσσωρευτεί γι αυτό και πόνταρε ακόμα και τώρα έστω και με αυτή την καθυστέρηση στο επίδομα ασθενείας που δικαιούται και έπρεπε να έχει ήδη πάρει. Μόνο αυτός ξέρει πώς μπόρεσε να τα βγαλει πέρα ο ίδιος και η οικογένειά του με τα δυο παιδιά.

Περίμενε πώς και πώς τη σημερινή μέρα. Είχε ενημερώσει τη ΔΕΗ στην οποία χρωστάει λόγω των υποχρεώσεων που συσσωρεύτηκαν ότι θα πλήρωσει σήμερα (ποντάροντας στο επίδομα ασθενείας που θα έπαιρνε). Όμως σήμερα τον πήραν τηλέφωνο τελευταία στιγμή να του πουν ότι το μαρτύριο παρατείνεται, να του πουν για άλλη μια φορά να περιμένει, να τον κάνουν να αισθανθεί ότι για άλλη μια φορά τον κοροϊδεψαν.

Δεν θέλει τίποτα άλλο. Θέλει αυτά που δικαιούται. Τα θέλει… χθες! Ας σκεφτούν όλοι αυτοί πώς θα ζούσαν 4 μήνες χωρίς εισόδημα και χωρίς δυνατότητα να εργαστούν και ας σταματήσουν να εμπαίζουν.

Δείτε τι απαντά η Διευθυνση του καταστήματος ΕΦΚΑ Χανίων για τη συγκεκριμένη περίπτωση και για τους λόγους της καθυστέρησης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook