Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο Μανωλικακη Γιάννη και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων είχαν η γραμματέας Χρύσα Χαριτάκη και τα μέλη της Ν.Ε.  ΚΙΝΑΛ Χανίων την Πέμπτη 23-7-2020.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καταγραφή των  προβλημάτων που έχει επιφέρει η κρίση της πανδημιας από τον κορωνοιό και η αντιμετώπιση της , καθώς κινδυνεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι στο Ν. Χανίων  να μείνουν χωρίς απασχόληση .

Ο πρόεδρος του ΕΚΧ καταρχήν ευχαρίστησε  για τις πρωτοβουλίες της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά καθώς υιοθέτησε τις θέσεις και τα δίκαια αιτήματα  των εργατικών κέντρων Κρήτης και Ρόδου καθως και  της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό και τα ενσωμάτωσε στο Ενδιάμεσο Πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΧ εξέφρασαν την αγωνία τους για την φετινή τουριστική περίοδο καθώς και για τις επιπτώσεις που θα έχει το χειμώνα καθώς πολλά νοικοκυριά του νησιού απασχολούνται στο σύνολο τους στον τουρισμό και η λογική των επιδομάτων των 540€ ,το αχαρτογράφητο  τοπίο ως προς το επίδομα ανεργίας, κ.α. ,  δημιουργούν αδιέξοδα και φτωχοποίηση των νοικοκυριών.

Η γραμματέας και τα μέλη της ΝΕ ΚΙΝΑΛ Χανίων  δήλωσαν μετά το πέρας της πολύωρης και εποικοδομητικής συνάντησης : «Βιώνουμε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση δεν δίνουν λύση στην απασχόληση του συνόλου των εργαζομένων στους κλάδους του  τουρισμού. Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει εμπράκτως και με τεκμηριωμένες θέσεις τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και στον τουρισμό καθώς και όλους τους  κλάδους του τουρισμού (οδηγοί λεωφορείων, οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα τουριστικά καταστήματα, εργαζόμενοι στο σκυρόδερμα, κα..), καθώς δεν θα πρέπει αυτές οι ομάδες πληθυσμού να πληρώσουν το ‘μάρμαρο’ από την απουσία ενός ολοκληρωμένου Σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης. Πρέπει με κάθε τρόπο να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία και να μην επιτρέψουμε να δημιουργηθούν πολίτες διαφορετικών ταχυτήτων. Να μην επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση της  μερικής απασχόλησης από τους επιχειρηματίες αλλά να διεκδικήσουμε την εφαρμογή της πλήρους απασχόλησης και φέτος, ένα κεκτημένο χρόνων που δεν πρέπει να καταστρατηγηθεί με τη δικαιολογία της κρίσης.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook