“Στρατηγική μαγικό ραβδί δεν υπάρχει! Με ένα νόμο και ένα άρθρο δεν αλλάζεις την Ελλάδα. Την αλλάζεις με κόπο μελετώντας την κάθε λεπτομέρεια σε κάθε ζήτημα”, είπε ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης.

Ο κ. Σενετάκης είπε μεταξύ των άλλων απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την συζήτηση της ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο ήταν εισηγητής εκ μέρους της πλειοψηφίας.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ο βουλευτής η κυβέρνηση υλοποιεί την στρατηγική “διορθώνω βελτιώνω” προκειμένου να επιτύχει τους κεντρικούς πολιτικούς της στόχους. 

Ο πολιτικός στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκης, τέθηκε ήδη πριν από τις εκλογές της περασμένης χρονιάς, όταν υποσχέθηκε μια διακυβέρνηση μεταρρυθμίσεων. Το επιτελικό κράτος ήταν ο τίτλος που συμπύκνωνε την πολιτική μας βούληση για εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων σε κάθε μορφή άσκησης επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας δημιουργία φιλοεπιχειρηματικού περιβάλλοντος και φιλοεπενδυτικού κλίματος. 

Και η στρατηγική για να υλοποιήσει τους στόχους της είναι να διορθώνει διάταξη την διάταξη. Να βελτιώνει το νομοθετικό πλαίσιο για να διευκολύνουμε τις δημιουργικές δυνάμεις (από τις μικρότερες μέχρι τις μεγαλύτερες) να δημιουργήσουν αυτό που όλοι αναγνωρίζουμε ως επιτακτική ανάγκη. Ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Συνεπώς, το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εντάσσεται μέσα σε αυτή την προσπάθεια και επιδιώκει την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα. Ενίσχυση που για να υπάρξει χρειάζονται οι απαραίτητοι πόροι και η καλή νομοθέτηση. Οι πόροι, όπως είπε ο κ. Σενετάκης εξασφαλίστηκαν από πρόσφατες αποφάσεις στις Βρυξέλλες και μένει στην ελληνική πλευρά να αξιοποιήσει κάθε σεντς από αυτά τα χρήματα.

Όπως τόνισε λοιπόν στην ομιλία του, οι νέες ρυθμίσεις που φέρνει το νομοσχέδιο κρύβουν μια κρυμμένη πολιτική ουσία που αποσκοπεί στην αναβάθμιση της αγροτικής παραγωγής και της διευκόλυνσης των Ελλήνων σε επιμέρους ζητήματα που τους απασχολούν. 

Αναλυτικά για τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου στην ομιλία και το βίντεο της ομιλίας που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook