Τρία διαφορετικά θέματα από 2 φωτογραφικές ομάδες σε μία ενιαία έκθεση στον ίδιο χώρο.

Η Φωτογραφική Ομάδα Κισάμου (ΦΟΚ) & το Τμήμα Χανίων της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης (ΕΦΕΚ), σας προσκαλούν στην κοινή τους ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ που θα πραγματοποιηθεί 05 με 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 στον προαύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κισάμου, στην Πλατεία Τζανακάκη στην Κίσαμο με ώρες λειτουργίας από 19:00 έως 23:00 (ελεύθερη είσοδος). Μια διαφορετική έκθεση καθώς ΦΟΚ και ΕΦΕΚ έχουν την τιμή και την χαρά να συνεργαστούν και να συνδιοργανώσουν αυτή την κοινή Έκθεση Φωτογραφίας και να παρουσιάσουν στο κοινό τρία διαφορετικά θέματα.

ΚΙΣΑΜΟΓΡΑΦΙΑ 2020 από την ΦΟΚ: Όταν η Κίσαμος και η Φωτογραφία ενώνονται δημιουργείται η “Κισαμογραφία”. Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Φωτογραφική Ομάδα Κισάμου σας παρουσιάζει εικόνες της Κισάμου από άλλη ματιά, μιά έκθεση, ένα θέμα που ευελπιστεί να γίνει θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Κισάμου κάθε καλοκαίρι.
STILL LIFE & LONG EXPOSURE από το Τμήμα Χανίων της ΕΦΕΚ: Σε αυτή την συνδιοργάνωση με την ΦΟΚ το τμήμα Χανίων της ΕΦΕΚ μας παρουσιάζει τα θέματα νεκρή φύση & λήψεις μακράς έκθεσης (Still life & Long Exposure). Την επιμέλεια έχει ο Γιώργος Μπαλαδάκης

Με την ΦΟΚ συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Αναγνωστάκης Γιώργος, Βερυκάκης Νίκος, Γεωργιλάκης Γιώργος, Γλεντουσάκης Κώστας, Καλοτεράκης Νίκος, Κουφάκη Δήμητρα, Λιουδάκη Δήμητρα, Λυκάκης Κώστας, Μακαρώνας Μάνθος, Μπατάκη Ρούλα, Μπικάκης Παναγιώτης, Νοικοκυράκη Νίκη, Ξηρουχάκης Στέλιος, Παπαδημητράκης Μενέλαος, Περαθωράκης Γιάννης, Περρής Μιχάλης, Τριανταφυλλάκη Μαρία, Τσιχλάκης Βασίλης, Χρυσού Σοφία.

Με το τμήμα Χανίων της ΕΦΕΚ συμμετέχουν αλφαβητικά οι: Γαλανάκης Αντώνης, Δανάς Γιώργος, Ζεμπίλης Σταύρος, Καλαϊτζάκη Ρούλα, Κλεινάκης Κώστας, Λυκάκης Κώστας, Μαρκετάκη Χρύσα, Μπαλαδάκης Γιώργος, Νικολακόπουλος Κώστας, Ξυδιάς Γιάννης, Σολανάκης Στράτος.

Η επίσημη έναρξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 στις 21:00, ενώ για τη συνδιοργάνωση της Έκθεσης Φωτογραφίας, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Έκθεση Φωτογραφίας από την ΦΟΚ και το τμήμα Χανίων της ΕΦΕΚ, 05 με 16 Αυγούστου, 19:00 με 23:00, στην Πλατεία Τζανακάκη στην Κίσαμο (προαύλιο Αρχαιολογικού Μουσείου Κισάμου) με είσοδο ελεύθερη.   

                   

Δυό λόγια για την ΦΟΚ: Η Φωτογραφική Ομάδα Κισάμου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2013 σαν μία από τις δράσεις της Νεολαίας Κισάμου ενω συστήθηκε ως επίσημο σωματείο μετά από 1,5 χρόνο, τέλος του 2014 με την ονομασία Φωτογραφική Ομάδα Κισάμου (ΦΟΚ). Η δραστηριότητα της ομάδας εκτός από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της, με μαθήματα για αρχάριους  και προχωρημένους, βασίζεται και στην ουσιαστική επικοινωνία των μελών της που μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη φωτογραφία. Διοργανώνονται συχνά εκδρομές, φώτο-εξορμήσεις και παρουσιάσεις από έμπειρους και καταξιωμένους φωτογράφους καλεσμένους και από άλλες πόλεις. Επίσης η ΦΟΚ πέραν, των συναντήσεων και των παρουσιάσεων, έχει διοργανώσει με επιτυχία φωτογραφικά εργαστήρια (workshops) και σεμινάρια, με αξιόλογους και καταξιωμένους εισηγητές-φωτογράφους από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Η ΦΟΚ έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία 6 ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας μέχρι και σήμερα.

Δυό λόγια για το Τμήμα Χανίων της ΕΦΕΚ: Δημιουργείται για πρώτη φορά το 2014 και λειτουργεί το τμήμα φωτογραφίας της ΕΦΕ Κρήτης στα Χανιά. Η ΕΦΕ Κρήτης είναι το δεύτερο αρχαιότερο φωτογραφικό σωματείο στην Ελλάδα με πάνω απο 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας και δραστηριότητας στον χώρο, διδάσκοντας την τέχνη της φωτογραφίας και έχοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της καταξιωμένους διεθνείς φωτογράφους. Στα Χανιά σύνδεσμος και βασικός επιμορφωτής στο τμήμα αρχαρίων είναι ο Γιώργος Μπαλαδάκης. Το τμήμα δραστηριοποιείται με σεμινάρια, παρουσιάσεις και εκθέσεις φωτογραφίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την έκθεση μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω:

email της ΦΟΚ: [email protected]

Σελίδα Facebook της ΦΟΚ: https://www.facebook.com/phototeamkis

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook