Αυτή είναι η εικόνα που μεταφέρεται από κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως μεταδόθηκε από το Open.

Σημαντικός αριθμός τουρκικών πλοίων φεύγουν από το Καστελόριζο και επιστρέφουν στις βάσεις τους. Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας θεωρούν πως πρόκειται ως μία κίνηση αποκλιμάκωσης, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open τo Σάββατο.

Οι πληροφορίες από το Πεντάγωνο αναφέρουν ότι το 1/3 των τουρκικών δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή, αποχώρησαν και επιστρέφουν στις βάσεις τους. 

«Η NAVTEX των Τούρκων είναι σε ισχύ και συνεπώς και εμείς παραμένουμε σε κατάσταση ετοιμότητας», λένε οι ίδιες πηγές.

Ετσι, είναι βέβαιο ότι μονάδες του ελληνικού στόλου θα παραμείνουν στην περιοχή που βρίσκεται απέναντι από την Αττάλεια – εκεί όπου παραμένει το ερευνητικό σκάφος των Τούρκων Oruc Reis, αλλά και δύο φρεγάτες, που από το πρωί του Σαββάτου έχουν αγκυροβολήσει ανοιχτά της Αττάλειας.

Το γεγονός εκτιμάται από πηγές του Πενταγώνου ως στάση αποκλιμάκωσης, αφού οι μονάδες που αποχωρούν είναι όλων των τύπων, δηλαδή και υποβρύχια και φρεγάτες. 

Οι υπόλοιπες τουρκικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή, όπως άλλωστε και οι ελληνικές δυνάμεις, που θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των Τούρκων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook