Τα λαχανικά, σωστά μαριναρισμένα και κομμένα, κάνουν πολύ νόστιμα σουβλάκια. Τα απολαμβάνουμε με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά
Για το ντιπ γιαουρτιού
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
200γρ. τυρί κρέμα
3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού τσίλι (σκόνη)
½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
αλάτι

Για τα σουβλάκια
2 μικρά κολοκύθια, σε κομμάτια (πάχος: 1,5 εκ.)
1 κόκκινη πιπεριά, σε μέτρια κομμάτια (1,5 εκ.)
1 πράσινη πιπεριά, σε μέτρια κομμάτια (1,5 εκ.)
½ μεγάλο κρεμμύδι, σε μέτρια κομμάτια (1,5 εκ.)
8 μεγάλα μανιτάρια (λευκά), κομμένα στη μέση (1,5 εκ.)
16 ντοματίνια, ολόκληρα
¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κουτ. σούπας μίγμα φρέσκων βοτάνων (θυμάρι, δεντρολίβανο, μαϊντανό, άνηθο κ.λπ.)
½ κουτ. σούπας κύμινο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Για το ντιπ: Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά, σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να αναμειχθούν τα αρώματα των υλικών.

Για τα σουβλάκια: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τα φρέσκα μυρωδικά, το κύμινο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια περνάτε εναλλάξ τα λαχανικά, φροντίζοντας σε κάθε σουβλάκι να υπάρχουν όλες οι γεύσεις και τα χρώματα.

Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, γυρίζοντας τα τακτικά για να ψηθούν από όλες τι πλευρές. Κατά διαστήματα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, τα αλείφετε με το λαδόξιδο των βοτάνων, για να μη στεγνώσουν και να πάρουν γεύσεις και αρώματα. Σερβίρετε ζεστά μαζί με το ντιπ γιαουρτιού.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tips
Εναλλακτικά, ψήστε τα σουβλάκια σε ηλεκτρικό φούρνο, στο γκριλ, στη μεσαία σχάρα για 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Πηγή: olivemagazine.gr