Ο πρώην Δήμαρχος Χανίων ζητά επίσης να μην καταργηθεί το ληξιαρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Πλήρως αντίθετος με την απόφαση της δημοτικής αρχής Χανίων να μη διεξαχθεί φέτος ο Αγροτικός Αύγουστος στα Χανιά είναι ο πρώην Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Τονίζει μάλιστα ότι για το θέμα αυτό πρέπει να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο Χανίων και ότι πρέπει να συζητηθεί στο αυριανό ΔΣ.

Η επιστολή Βάμβουκα προς τον πρόεδρο του ΔΣ Χανίων αναφέρει:

Ως παράταξη «Δήμος Ενεργών Πολιτών» εγκαίρως θέσαμε το θέμα της προετοιμασίας διοργάνωσης του Αγροτικού Αυγούστου με την σύγκλιση της επιτροπής διοργάνωσης στο Δ.Σ. 10/6/2020.  Η επιτροπή συγκλήθηκε με καθυστέρηση στις 6 Ιουλίου και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την μη διενέργεια της διοργάνωσης, με την αρνητική στάση των μελών της παράταξης της δημοτικής αρχής.

Στο τελευταίο συμβούλιο θέσαμε εκ νέου το θέμα, αλλά η απάντηση του δημάρχου ήταν αρνητική, ισχυριζόμενος ότι κανένας άλλος δήμος στα Χανιά δεν διοργανώνει φέτος κάτι ανάλογο και ότι οι παραγωγοί έχουν την δυνατότητα να εκθέσουν στην Θεσσαλονίκη. Λίγες μέρες μετά ο δήμος Αποκόρωνα ανακοίνωσε την διοργάνωση αντίστοιχης έκθεσης.

  • Επειδή είναι μια έκθεση που με διάφορες ονομασίες και μορφές διοργανώνεται στην πόλη των  Χανίων για 30 χρόνια με επιτυχία, δίνοντας την ευκαιρία σε τοπικούς παραγωγούς να προβάλλουν τα προϊόντα τους
  • Επειδή είναι μια διοργάνωση ορόσημο του δήμου Χανίων, που τα τελευταία χρόνια αναβαθμίστηκε και  πήρε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή συγκεκριμένο χαρακτήρα συμμετοχής αποκλειστικά παραγωγών τοπικών τυποποιημένων και πιστοποιημένων προϊόντων, ενισχύοντας την προστιθέμενη αξία των τοπικών μας προϊόντων
  • Επειδή σε όλη την χώρα αλλά και στα Χανιά διοργανώνονται ανάλογες εκθέσεις
  • Επειδή την απόφαση της διεξαγωγής ή μη είναι σωστό να την λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο όπως τα προηγούμενα χρόνια και όχι ο Δήμαρχος, βασιζόμενος σε  μία επιτροπή με γνωμοδοτικό χαρακτήρα απαξιώνοντας το Δ.Σ.,

εισηγούμαστε να τεθεί το θέμα προς συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/7/2020 στα προ ημερησίας διάταξης θέματα.

Να μην καταργηθεί το ληξιαρχείο Ελ. Βενιζέλου

Ο πρώην Δήμαρχος Χανίων εκφράζει επίσης την αντίθεσή του με την απόφαση της δημοτικής αρχής η οποία προτίθεται να καταργήσει το ληξιαρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στην επιστολή του υπερθεματίζει την χρησιμότητα συνέχισης λειτουργίας του συγκεκριμένου ληξιαρχείου και φυσικά το θέμα αυτό να συζητηθεί στο αυριανό ΔΣ.

Αναλυτικά

Κύριε πρόεδρε του Δ.Σ. Χανίων

Σε προηγούμενα δημοτικά συμβούλια ως παράταξη, αλλά και σύμβουλοι από άλλες παρατάξεις καθώς και το τοπικό συμβούλιο, θέσαμε το θέμα της πρόθεσης κατάργησης του ληξιαρχείου Ελευθερίου Βενιζέλου μαζί με όλα τα υπόλοιπα ληξιαρχεία των δημοτικών ενοτήτων και διατήρησης μόνο του κεντρικού λόγω έλλειψης προσωπικού.

Κατανοούμε μεν την έλλειψη προσωπικού και την ανάγκη κατάργησης για ληξιαρχεία που δεν κατέγραφαν σημαντικό αριθμό ληξιαρχικών πράξεων, αλλά θεωρούμε λάθος την ισοπεδωτική λογική της δημοτικής αρχής που προτίθεται να καταργήσει και το ληξιαρχείο του Ελευθερίου Βενιζέλου, το οποίο καταγράφει ένα πολύ μεγάλο αριθμό ληξιαρχικών πράξεων, που ανέρχονται κατά μέσο όρο στο ήμισυ των πράξεων που καταγράφει το κεντρικό ληξιαρχείο Χανίων.

Αυτό είναι λογικό να συμβαίνει λόγω της θέσης του, που το καθιστά εύκολα προσεγγίσιμο από όλες σχεδόν τις δημοτικές ενότητες, αλλά και από την γειτνίασή του με το νοσοκομείο Χανίων, όπου εξυπηρετεί την άμεση καταγραφή των πράξεων γεννήσεων και θανάτων.

Ζητάμε από τον κ. δήμαρχο με όποιο τρόπο επιλέξει, να θέσει προς συζήτηση το θέμα στο συμβούλιο της 29/7/2020, ξεκαθαρίζοντας την θέση της δημοτικής αρχής ως προς το σημαντικό αυτό ζήτημα για την εξυπηρέτηση των πολιτών.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook