Διοργανώνονται πεζοπορίες στις 2, 5 και 9 Αυγούστου

Ακολουθεί το πρόγραμμα των πεζοποριών όπως το ανακοινώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου

Κυριακή 2 Αυγούστου: Απογευματινή πεζοπορία στην Οξα με την πανσέληνο 

Την Κυριακή 2 Αυγούστου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει απογευματινή κυκλική πεζοπορία με ανάβαση στην κορυφή Οξιά, από όπου θα απολαύσουμε το λαμπρό, ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου.

Η πεζοπορία μας ξεκινά από τα πλευρά του οικισμού Λενικά  ή από τον Καλό Λάκκο και μετά από ανηφορική πορεία φτάνουμε στην κορυφή (υψόμετρο 563μ). Θαυμάζουμε την μαγευτική θέα στον κόλπο του Μεραμπέλλου, την περιοχή του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας, λουσμένα στο φως της Πανσέληνου (κανονικά το ολόγιομο φεγγάρι είναι μια μέρα μετά) και επιστρέφουμε μετά από μια ώρα κατάβασης στην αφετηρία.

Φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας φακό και αντιανεμικό μπουφάν (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες της ημέρας).

Αναχώρηση: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής.

Αρχηγός: Λεωνίδας Κλώντζας (τηλ. 6944782507)

Διάρκεια πορείας: 2,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

Βαθμός δυσκολίας: 1

Τετάρτη 5 Αυγούστου: Απογευματινή πεζοπορία στον Αφέντη Χριστό

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου -όπως κάθε χρόνο-ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει για τα μέλη του απογευματινή/νυχτερινή πεζοπορία, με ανάβαση στη κορυφή ‘Αφέντης’ της Δίκτης, τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Λασιθιώτικης οροσειράς.

Η πεζοπορία μας ξεκινά από την περιοχή ‘Στάνη Βοσκού’ μετά τη Σύμη και το οροπέδιο της Λαπάθου (υψόμετρο 1700μ. περίπου) και μετά από ανάβαση περίπου 2,5 ωρών φτάνουμε στην κορυφή (υψόμετρο 2.141μ.). Απολαμβάνουμε την μαγευτική θέα, παρακολουθούμε τον εσπερινό στο πετρόκτιστο ξωκλήσι κι από το ίδιο μονοπάτι επιστρέφουμε με νυχτερινή πορεία στην αφετηρία. Καταλήγουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα στην Κάτω Σύμη, όπου απολαμβάνουμε σπιτικές συνταγές και τα καθιερωμένα συμιακά φασολάκια. Επιστρέφουμε στον Άγιο Νικόλαο αργά την νύχτα.

Προσοχή: Όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν πέρα από τα συνηθισμένα (ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, σακίδιο, νερό, αντηλιακό, καπέλο, σνακ) και ζεστό αντιανεμικό μπουφάν (χαμηλή θερμοκρασία λόγω υψόμετρου τη νύχτα) και φακό.

Αναχώρηση: από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης.      
Αρχηγός: Λεωνίδας Κλώντζας (τηλ. 694 478 2507)

Διάρκεια πορείας: 4,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις, 2,5ώρες ανάβαση/2κατάβαση)
Μήκος διαδρομής: 10 χλμ

Βαθμός δυσκολίας: 2

Κυριακή 9 Αυγούστου: Απογευματινή πεζοπορία στη Φανερωμένη 

Την Κυριακή 9 Αυγούστου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει -όπως κάθε χρόνο- για τους φίλους και τα μέλη του Συλλόγου, απογευματινή πεζοπορία προς τη Μονή Παναγίας Φανερωμένης. Η πεζοπορία είναι σχετικά εύκολη (με ανηφόρες και κατηφόρες) και ξεκινά από το Καλό Χωριό, απ’ όπου  ακολουθώντας χωματόδρομους και μονοπάτια θα ανηφορίσουμε προς το μοναστήρι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την επιστροφή, όσοι συμμετέχουν, θα πρέπει να έχουν κανονίσει οι ίδιοι για το μέσο που θα τους μεταφέρει από το μοναστήρι στην αφετηρία. Επίσης θα πρέπει να έχουν πέρα από τα συνηθισμένα (ορειβατικά μποτάκια ή παπούτσια κατάλληλα για πεζοπορία, μπαστούνι ορειβασίας, σακίδιο, νερό, αντηλιακό, καπέλο, σνακ) και αντιανεμικό μπουφάν και φακό.

Αναχώρηση: Καλό Χωριό (περιοχή ‘Βούλισμα’, στο σημείο που τελειώνουν οι ταβέρνες) στις 17:30
Αρχηγός:: Λεωνίδας Κλώντζας (τηλ. 6944782507)
Διάρκεια πορείας: 2,5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
Βαθμός δυσκολίας: 1

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των πεζοποριών στο blog του συλλόγου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook