Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης θα λειτουργήσει από τις 7 Νοεμβρίου σε χώρο που διέθεσε το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στην οδό Αισώπου 24 (1ος όροφος, περιοχή Βαρδάρη), το οποίο θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε ανασφάλιστους πολίτες, Έλληνες και αλλοδαπούς.

Το Κοινωνικό Ιατρείο θα λειτουργεί, όπως δημοσιεύει το nov24.gr,  καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και θα περιλαμβάνει τακτικά ιατρεία γενικής ιατρικής, νευρολογικό, παιδιατρικό, ψυχιατρικό, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, οδοντιατρείο και φαρμακείο. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2310-520386 τις πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών.

Η πρωτοβουλία υγειονομικών για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου απευθύνει έκκληση στους πολίτες για την ενίσχυση του ιατρείου και του οδοντιατρείου με εξοπλισμό και για την αγορά των αναλώσιμων υλικών και των απαραίτητων φαρμάκων που θα χορηγούνται δωρεάν στους ασθενείς.

Οι πολίτες μπορούν ακόμη να δίνουν τα φάρμακα που έχουν και δεν τους χρειάζονται πλέον. Επίσης καλούνται όλοι οι υγειονομικοί που κατανοούν την αναγκαιότητα αυτής της προσπάθειας να στελεχώσουν το Ιατρείο στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ή να συνεργαστούν ως εξωτερικοί συνεργάτες, εξετάζοντας χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση τους ασθενείς που θα παραπέμπονται κατόπιν συνεννόησης από το Κοινωνικό Ιατρείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook