Ανεβαίνει στο Υστερομινωϊκό Νεκροταφείο Αρμένων στις 7/8 και στο Μοναστηράκι Ρεθύμνου στο  Μινωϊκό Ανακτορικό Κέντρο στις 10/8

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, θα παρουσιάσει στο Υστερομινωικό Νεκροταφείο Αρμένων στις 7 Αυγούστου και στο Μοναστηράκι Αμαρίου, στις 10 Αυγούστου τη νέα του θεατρική παράσταση  που αφορά στο γνωστό μύθο του Φαέθοντα, όπως καταγράφεται στις «Μεταμορφώσεις» του Οβίδιου (μετάφραση Θεόδωρος Παπαγγελής) και στα σωζόμενα αποσπάσματα της τραγωδίας του Ευριπίδη (μετάφραση Γιώργος Σαμπατακάκης).

Δραματουργική επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου                                                                              

Ερμηνεύουν: Μαρία Σκουλά, Μάξιμος Μουμούρης, Λάμπρος Κωνσταντέας                                          

Μουσική: Σόλης Μπαρκή                                                                                                                                    

Κοστούμια: Άγγελος Μέντης

Φωτογραφίες/Βίντεο: Γκέλυ Καλαμπάκα

Τρεις ερμηνευτές αποδίδουν την περιπέτεια του νεαρού Φαέθοντα, νόθου γιου του Ήλιου και της Κλυμένης, που αναζήτησε τον πατέρα του, οδήγησε το ηλιακό του άρμα και μετά από μια ξέφρενη πορεία στον ουρανό καταποντίστηκε, πυρπολώντας τα δάση, στερεύοντας ποτάμια και πηγές και προκαλώντας έτσι μια άνευ προηγουμένου οικουμενική καταστροφή. Την αφήγηση – άλλοτε διαλογική ,άλλοτε χορική – θα συνοδεύει ζωντανά με τους ήχους κρουστών, ένας δεξιοτέχνης στο είδος μουσικός.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

Η διάθεση των δελτίων (έως 2 ανά άτομο) θα γίνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου (Αρκαδίου 214), αυστηρά με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεως τους, κατά τις παρακάτω ημέρες και ώρες: Δευτέρα 3/8, Τρίτη 4/8, Τετάρτη 5/8, 10:00-12:00 ενώ για την εκδήλωση στο Μοναστηράκι και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μοναστηρακίου (κα Ελένη Τζαγκαράκη, τηλ. 6984072963).

Ώρα έναρξης παράστασης 19:30, ώρα προσέλευσης 19:00

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας του αρχαιολογικού χώρου.

Η παράσταση θα ταξιδέψει στη συνέχεια, σε όλους τους νομούς της Κρήτης, σε σημαντικούς αρχαιολογικούς  χώρους.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook