Μιχάλης Σχοινάς: «Μαύρη ημέρα για την Δημοτική Κοινότητα Μουρνιών»

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν και τις αντιδράσεις που υπήρξαν, τελικά όπως φάνηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην κατάργηση του Ληξιαρχείου Μουρνιών.

Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μιχάλης Σχοινάς, καυτηριάζει την απόφαση αυτή, τονίζοντας πως πρόκειται για μεγάλο λάθος καθώς όλα τα στοιχεία και οι αριθμοί συνηγορούν στην διατήρηση της λειτουργίας του Ληξιαρχείου.

Αναλυτικά και υπο τον τίτλο ΜΑΥΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Κ.ΜΟΥΡΝΙΩΝ…. ο κ. Σχοινάς γράφει:

«Έχω μάθει να λέω ότι αισθάνομαι, όπως το αισθάνομαι.. Έτσι θα μιλήσω και σήμερα ,σαν πρόεδρος της Δ.Κ.Μουρνιων και σαν διαχειριστής αυτής της σελίδας.. Διότι σήμερα είναι μια “μαύρη μέρα” για τις Μουρνιες.. Και πολύ φοβάμαι ότι θα είναι μαύρη μέρα και για έναν μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας καθώς θα τους υποβάλει σύντομα για πάντα σε μια μεγάλη αναίτια ταλαιπωρία.. .

Μιλάω για την κατάργηση του ληξιαρχείου Μουρνιών που ο Δήμαρχος και η Δημοτική του ομάδα ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν.. Αυτό έγινε επίσημα γνωστό μετά από σχετική ερώτηση που έθεσε ξανά σημερα ο πρώην Δήμαρχος κύριος Βαμβουκας προς τον κύριο Σημανδηρακη….(σε παλαιότερες ερωτήσεις των Βαμβουκα,Αποστολάκης, και Σπυριδάκη, και δική μου ,απάντηση δεν είχε δωθει) .Τα μυνήματα βέβαια είχαν έρθει εν μέσω πανδημίας..Όμως αδυνατουσαμε να τα πιστέψουμε.. Μάλιστα μετά την συνάντηση παρατάξεων ,τοπικών Κοινοτήτων και φορέων που κάναμε προ καιρού στις Μουρνιές που ΟΛΟΙ τάχθηκαν ΚΑΤΑ της κατάργησης του ελπίζαμε ότι ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του θα ξαναεξεταζαν το θέμα.. Είχαμε μάλιστα τέτοιες διαβεβαιώσεις καθώς τα στοιχεία που υπήρχαν έδειχναν πόσο απαραίτητη είναι η λειτουργία του ληξιαρχείου Μουρνιών για τους κατοίκους των περιαστικών Δήμων και των νοτίων συνοικιών του τέως Δήμου Χανίων.. Τέλος πάντων..ΚΑΠΟΙΟΙ αποφάσισαν έτσι..

Κάποιοι θεώρησαν καλό να μεταφέρουν ΟΛΟΥΣ τους πολίτες που χρειάζονται να εξυπηρετηθούν στα ληξιαρχεία στον 1ο όροφο του ενοικιαζόμενου κτηρίου στην Γρηγορίου Ε’ στο κέντρο της πόλης.. Η ευθύνη για αυτήν την απόφαση ΟΛΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.. Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε για να μην περάσει αυτή η απόφαση. Όμως εκ των υστέρων μάθαμε πως αυτό ήταν ήδη αποφασισμένο…

Χωρίς να ερωτηθεί κανένας και δίχως να εξεταστούν τα στοιχεία και οι ανάγκες που αποδεδειγμένα υπήρχαν και έδειχναν πόση ανάγκη υπήρχε να μην κλείσει το ληξιαρχείο Μουρνιών…Τέλος πάντων, ελπίζουμε να κάνουμε λάθος εμείς.. Και η Δημοτική ομάδα να αποδειχθεί πως είχε δίκιο.. Όμως με τα υπάρχοντα στοιχεία θεωρούμε ότι είναι μια απόφαση ΛΑΘΟΣ..

Είναι μια απόφαση εχθρική για τον τόπο μας και για τους συνδημότες μας..Είναι μια απόφαση που θα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια και έργο η Δημοτική αρχή για να την ισορροπήσει… Ξέρω ακόμα ότι δεν “είθισται” να γράφονται τα παραπάνω..

Μας θέλουν “γλυφτες και ικέτες”.. Μας θέλουν να λέμε “ευχαριστώ και μπράβο” για το όποιο “ξεροκόμματο” μας πετάξουν… Ε

μείς όμως θέλουμε να είμαστε αληθινοί και όχι αρεστοί…. Και δεν θέλουμε να είμαστε άδικοι.. Ο τόπος μας είναι παραμελημένος.. Διεκδικούμε ότι αξίζουμε.. Εάν δούμε το ενδιαφέρον που πρέπει ,πρώτοι εμείς θα το πούμε…Αυτά προς το παρόν……..»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook