Σκοπός της παρούσας Σύμβασης είναι η διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και κοινωνικής προστασίας προς όφελος των κατοίκων του κατεξοχήν ορεινού δήμου της Κρήτης, του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Προγραμματική Σύμβαση υπεγράφη χθες, Τρίτη 29.07.2020, από τη Διοικήτρια, της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Οροπεδίου -«ΔΗ.Κ.Ε.Ο.Λ.», Γιάννη Στεφανάκη, παρουσία του Υποδιοικητή της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Δημήτρη Αγαπίου, για την ανάπτυξη δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) και κοινοτικών δράσεων στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Η υπόγραφη της σύμβασης έχει ως σκοπό την ανάπτυξη του δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) και την από κοινού υλοποίηση κοινοτικών δράσεων. 

Η Σύμβαση δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας και με άλλους φορείς, ενώ για την παρακολούθηση εκτέλεσής της συστήνεται «Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης», στην οποία πρόεδρος ορίζεται η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, με αναπληρωτή της τον αρμόδιο σε θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Υποδιοικητή, Δημήτρη Αγαπίου. Μέλη της επιτροπής είναι επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «ΔΗ.Κ.ΕΟ.Λ.» και δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης, με αναπληρώτριά του την αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της «ΔΗ.Κ.Ε.Ο.Λ.» και η Συντονίστρια Επιστημονικής Λειτουργίας (ΣΕΛ) του Κέντρου Υγείας Τζερμιάδων, με αναπληρωτή της τον Αναπληρωτή ΣΕΛ.

Η Διοικήτρια και ο Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και Δημήτρης Αγαπίου, επισκέφθηκαν το Κ.Υ. Τζερμιάδων, όπου τους υποδέχτηκε η Διευθύντρια, Γουγουρέλα Ευπραξία, το ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό. Πραγματοποιήθηκε πολύωρη συνάντηση, στην οποία αναλύθηκαν σημαντικά χρόνια ζητήματα του Κέντρου Υγείας, όπως η προμήθεια νέου ακτινολογικού μηχανήματος και η αναβάθμιση του Παιδιατρικού Τμήματος. Η Διοίκηση δεσμεύτηκε πως στην επόμενη επίσκεψή της, σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα ζητήματα θα έχουν δρομολογηθεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook