Πέντε καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς στη συναυλία

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η μεγάλη Συναυλία Αλληλεγγύης για τους εποχικά εργαζόμενους, χθες Τετάρτη στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, που συνδιοργάνωσε το Σωματείο Επισιτισμού με τη στήριξη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της Συντονιστικής Επιτροπής Ν.Χανίων του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο:

Το ΔΣ του Σωματείου μας χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους και τον Χανιώτικο λαό που στήριξαν με την παρουσία τους την επιτυχία της μεγάλης αυτής συναυλίας με σκοπό την στήριξη των εποχικά εργαζόμενων συναδέλφων που πλήττονται. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε την συνεισφορά όλου του Χανιώτικου λαού και τις εκατοντάδες σακούλες με διάφορα είδη τροφίμων που μαζεύτηκαν στον χώρο της συναυλίας και όχι μόνο. Δείχνουμε έτσι έμπρακτα ότι στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους εποχικούς υπαλλήλους που αυτή την περίοδο πλήττονται ανεπανόρθωτα από την νέα αυτή οικονομική κρίση.

Ιδιαίτερα μεγάλο χαιρετισμό στους Χανιώτες καλλιτέχνες και τα μουσικά τους σχήματα που θέλησαν με χαρά και αίσθημα αλληλεγγύης  να στηρίξουν αφιλοκερδώς με την συμμετοχή τους την Συναυλία Αλληλεγγύης :

Κ.Αλεξίου Βάλια
Κ. Μαλαξιανάκης Μάνος
Κ. Φιωτάκης Κώστας
Κ. Φράρος Μιχάλης
Κ. Ψαλιδάκης Τάσος


 

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Ιωσήφ Αποστολάκης, μεταξύ άλλων τόνισε :

“ Η σημερινή συναυλία είναι απόδειξη ότι η ταξική αλληλεγγύη είναι το δυνατότερο όπλο των εργαζομένων σε όποιο κλάδο και αν ανήκουμε. Αλληλεγγύη και όχι φιλανθρωπία. Το σύνθημα ένας για όλους και όλοι για έναν είναι η προμετωπίδα των σωματείων μας.

Μέσα από τους ταξικούς ανυποχωρητους αγώνες μέχρις στιγμής καταφέραμε  τα όποια μέτρα ελάφρυνσης των εποχικά εργαζόμενων. Απόδειξη για αυτό ήταν η παρέμβαση των σωματείων  μας στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά την σημερινή κινητοποίηση και την δυναμική παρουσία συναδέλφων έξω από το κτήριο του Δημαρχείου καταφέραμε να αποσπάσουμε την δέσμευση από την Δημοτική αρχή για την ικανοποίηση των περισσοτέρων αιτημάτων που άπτονται στις αρμοδιότητες του Δήμου. Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας από την Δημοτική Αρχή.

Τα σωματεία μέσα στο καλοκαίρι θα είναι ανοιχτά, θα παρεμβαίνουν για κάθε ζήτημα που απασχολεί τους συναδέλφους.  Δεσμευόμαστε ότι με κάθε τρόπο και μορφή, τα ταξικά συνδικάτα θα παρεμβαίνουν, θα οργανώνουν τον αγώνα. Όπως μείναμε δυνατοί μέσα στην περίοδο της πανδημίας, έτσι και μέσα στο καλοκαίρι δεν υποστέλλουμε την σημαία του αγώνα μας. Τα σωματεία θα είμαστε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργατική γειτονιά, στην πρώτη γραμμή ενάντια στην καταιγίδα απολύσεων που έρχεται και στις μειώσεις μισθών. Δεν θα επιτρέψουμε να  φορτωθούν  τα βάρη των συνεπειών της πανδημίας για άλλη μια φορά στις πλάτες των εργαζομένων. ”

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Με την πολύπλευρη δράση των Σωματείων μας, των ταξικών Σωματείων και Συνδικάτων στα Χανιά και σε ολόκληρη την χώρα, βάζουμε φρένο στα σχέδια κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας να φορτώσουν για άλλη μια φορά στις πλάτες μας τα βάρη και της νέας αυτής οικονομικής κρίσης.

Ενισχύουμε τα Σωματεία μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δυναμώσουν την φωνή του Σωματείου τους, να κάνουν το αποφασιστικό βήμα και να έρθουν κοντά στο δίκαιο αγώνα που τόσους μήνες διεξάγουν οι συνάδελφοι μας σε ολόκληρη την χώρα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Διεκδικούμε:

  • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΣΕ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΗ  , ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΑΜΕΣΗ  ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΝΤΑΞΗΣ.
  • AΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 2020 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2021.
  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
  • ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΑΞΗΣ  ΣΕ  ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΧ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΜΕ ΠΕΡΙΣΥ.
  • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook