Μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας η κυβέρνηση πήρε νέα μέτρα – Ποια είναι τα πρόστιμα

Πρόστιμα πρόκειται να επιβληθούν σε επιχειρήσεις που δεν τηρούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας και τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την προσπάθεια της μη διασποράς του κορονοϊού.

Αλλωστε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη ενημέρωση που έκανε το απόγευμα της Παρασκευής, 31 Ιουλίου, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που αποφάσισε να πάρει η κυβέρνηση, ύστερα από την τελευταία αύξηση ρεκόρ των 78 νέων κρουσμάτων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εφημερίδα της κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση περιλαμβάνει τα νέα πρόστιμα για τα καταστήματα που παραβιάζουν τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας.

Πρόκειται λοιπόν, για διοικητικά πρόστιμα από 1.000 ως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 15 έως 90 ημέρες (15 μέρες αναστολή λειτουργίας στην πρώτη παράβαση, 30 ημέρες στη δεύτερη και 90 μέρες στην τρίτη παράβαση αν γίνεται εντός τριμήνου – 60 αν γίνεται εντός εξαμήνου).

Επιπλέον, η νέα ΚΥΑ:

  • ενιαιοποιεί και εξορθολογίζει τα πρόστιμα ώστε να εξυπηρετούν το σκοπό για τον οποίο θεσπίστηκαν, που είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας και η διατήρηση των κεκτημένων από τη συλλογική προσπάθεια των πολιτών, αλλά και να μην είναι εξοντωτικά για τις επιχειρήσεις
  • τιμωρεί όσους είναι υπότροποι

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook