Το τελευταίο 24ωρο βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις στα Χανιά από τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Στην εφαρμογή σχεδίου για την τήρηση των μέτρων που αποσκοπούν στον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προχώρησαν από σήμερα οι Αστυνομικές υπηρεσίες στην Κρήτη και ειδικά η Τροχαία καθώς και το Λιμενικό.

Στα λιμάνια ξεκίνησαν από το Λιμενικό σώμα πρόσθετοι έλεγχοι τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, όσο και πάνω στα πλοία.

Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Επίσης το σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή από τα Τμήματα Τροχαίας περιλαμβάνει αυστηρούς ελέγχους για τη χρήση μάσκας και υπεράριθμους επιβάτες στο Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τόσο σε ότι αφορά στους κεντρικούς σταθμούς, όσο και στις στάσεις των λεωφορείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο 24ωρο, στα Χανιά βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις των μέτρων που έχουν οριστεί κατά της επέκτασης της πανδημίας του κορωνοϊού και ειδικά σε ότι αφορά στην χρήση μάσκας.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διελυθυνση Κρήτης "οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς και συστηματικοί σε επιχειρήσεις, καταστήματα, κέντρα  διασκέδασης και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οφείλουμε όμως όλοι να συστρατευτούμε στην προσπάθεια αυτή, να τηρούμε τους κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.

Είναι μέτρο που αφορά τη δημόσια υγεία την οποία οπωσδήποτε θα πρέπει να διασφαλίσουμε τηρώντας τους κανονες που θα αποτρέψουν τη διασπορά του κορονοϊού."