Τελευταία ενημέρωση: 3:50

Ένταση επικράτησε το πρωί του Σαββάτου έξω από το γραφείο της εισαγγελέως Λασιθίου στη Νεάπολη, όπου είχαν μεταχθεί οι συλληφθέντες (πατέρας και γιος) από τα χθεσινά επεισόδια στον Άγιο Νικόλαο έξω από το ξενοδοχείο όπου διεξάγεται η Σύνοδος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

Από νωρίς το πρωί μέλη της ΕΛΜΕ Λασιθίου συγκεντρώθηκαν στη Νεάπολη ζητώντας την απελευθέρωση των κρατουμένων. Όπως δηλώνει στο Flashnews.gr ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λασιθίου Βασίλης Καλιμάντζαλης «η σύλληψη των δύο έγινε ενώ διαδήλωναν αποκλείοντας την είσοδο στο ξενοδοχείο για τους βουλευτές και άλλα στελέχη που προσέρχονταν για το δείπνο. Η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα με χημικά στους διαδηλωτές και χτύπησε με βάναυσο τρόπο τον αγωνιστή Μαθιό Φιλιππάκη όταν εκείνος έχασε την ισορροπία του, όπως και τον γιο του που προσέτρεξε σε βοήθεια».

Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν και οι δύο και να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Η εισαγγελέας έκρινε πως δεν συντρέχει λόγος προφυλάκισης και τους άφησε ελεύθερους ορίζοντας τακτική δικάσιμο την 1η Δεκεμβρίου 2011.

Υπενθυμίζεται οτι ένταση επικράτησε χθες όταν μερίδα από τους 400 περίπου διαδηλωτές προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοίο που έχει στηθεί στη διαδρομή προς το ξενοδοχείο ενώ ορισμένοι από αυτούς προσπάθησαν να φτάσουν στο κτίριο περνώντας μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις που βρίσκονται γύρω από το κτίριο.


                             (βίντεο από τα επεισόδια)

ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το χώρο που γίνεται η Σύνοδος και προέβησαν στις 2 συλλήψεις και τις 15 προσαγωγές.

Οι συγκεντρωμένοι, μέλη συνδικαλιστικών φορέων όπως του Εργατικού Κέντρου, του Συλλόγου των εργαζομένων, του νοσοκομείου, της ΕΛΜΕ Λασιθίου, φώναζαν συνθήματα είναι ενάντια στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ζητούσαν την προσφυγή στις κάλπες και αποδοκίμαζαν την παρουσία όλων των επισήμων που βρισκόταν στο συνέδριο.

Εν τω μεταξύ λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες κι ενώ βρίσκονταν ακόμα έξω από το ξενοδοχείο περίπου 100 άτομα οι αστυνομικές δυνάμεις χωρίς να έχουν προκληθεί, με τη χρήση χημικών απομάκρυναν τους διαδηλωτές από τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου που πραγματοποιείται η συνεδριαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Αυλαία στη Σύνοδο

Με τη λήξη των εργασιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Βαθύ του Αγ. Νικολάου ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης είχε συνάντηση με εκπροσώπους απο τη Λιβύη και το Επιμελητήριο Λασιθίου.Οπως μεταξύ άλλων τόνισε και ο πρωθυπουργός , η Κρήτη και λόγω της θέσης της μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αγορές του Αραβικού κόσμου ως η βασική γέφυρα της Ευρώπης προς την Ανατολή.


Τα θέματα που συζητήθηκαν στη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Ο Πρωθυπουργός, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα προεδρεύσει στις εργασίες της Επιτροπής που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο στη 1.00 μ.μ.

Η συζήτηση στην Επιτροπή θα επικεντρωθεί στις παρακάτω θεματικές:

1. Προκλήσεις και ευκαιρίες από τη μετάβαση στη δημοκρατία: οι εναλλακτικές προοπτικές.

2. Τα κινήματα για την αλλαγή: διαμορφώνοντας κοινές προσεγγίσεις και στόχους.

3. Ενδυναμώνοντας τους νέους πρωταγωνιστές και μεταρρυθμίζοντας παλιούς θεσμούς.

4. Τι ρόλο μπορεί να έχει η σοσιαλδημοκρατία. Λαμβάνοντας υπόψη τα μηνύματα της περιοχής και διαμορφώνοντας ένα πρόγραμμα δράσης.

Στο περιθώριο της συνάντησης της Επιτροπής διοργανώνεται συνάντηση ακτιβιστών-bloggers από διάφορες χώρες του Αραβικού κόσμου που έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν ρόλο στην «Αραβική Άνοιξη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook