Φαγητό για όλη την οικογένεια

Υλικά για 4 άτομα

Για το μείγμα του κιμά

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, άπαχο
300 γρ. χοιρινό κιμά, άπαχο
4 φέτες πάριζα, ψιλοκομμένες
1 αυγό
80 γρ. ψωμί, μπαγιάτικο
2 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μαύρο πιπέρι
2 κ.σ.  ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

100 γρ. φύλλα σπανάκι χωρίς τον μίσχο, πλυμένα
1 βάζο ψητές κόκκινες πιπεριές των 500 ml, ξεπλυμένες και κομμένες σε μικρά καρέ

Εκτέλεση

  • Αρχικά ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το μείγμα του κιμά και τα ζυμώνετε για 10 λεπτά.
  • Απλώνετε στον πάγκο διπλή μεμβράνη και βάζετε το μείγμα του κιμά επάνω στη μεμβράνη, δίνοντάς του παραλληλόγραμμο σχήμα, περίπου 20 x 30 εκ.
  • Στρώνετε τα φύλλα του σπανακιού επάνω στον κιμά, ώστε να τον καλύψουν. Απλώνετε και την κόκκινη πιπεριά ομοιόμορφα.
  • Τυλίγετε το ρολό, από τη φαρδιά πλευρά, με τη βοήθεια της μεμβράνης.
  • Γυρίζετε τη μεμβράνη στις άκρες σαν καραμέλα, για να φορμάρει καλύτερα το ρολό, και φυλάτε στο ψυγείο για 1 ημέρα.
  • Την επομένη προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Aπλώνετε μια λαδόκολλα επάνω σε ένα αλουμινόχαρτο.
  • Βγάζετε το ρολό από το ψυγείο και αφαιρείτε τη διάφανη μεμβράνη.
  • Τυλίγετε το ρολό με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, το τοποθετείτε σε ένα ταψί και ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Αφήνετε να κρυώσει λίγο, ξετυλίγετε και σερβίρετε περιχύνοντας με το ζουμί του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook