Ακόμα ένα επεισόδιο σημειώθηκε χθες το απόγευμα σε γνωστό παραλιακό μαγαζί καθώς οι έλεγχοι για τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού έχουν μετατραπεί σε ελέγχους με μοναδικό κριτήριο την είσπραξη χρημάτων.

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής σε γνωστή επιχείρηση που βρίσκεται κοντά στο Ηράκλειο και στην οποία βρισκόταν για να τραγουδήσει ο γνωστός δημοφιλής καλλιτέχνης Βαλάντης. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Flashnews.gr, στην επιχείρηση βρέθηκε κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να κάνει έλεγχο για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και αφού ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και δεν βρέθηκε τίποτα παράτυπο καθώς τηρούνταν οι απαραίτητες αποστάσεις ενώ και το προσωπικό φορούσε τις απαραίτητες μάσκες, ο έλεγχος επεκτάθηκε στην συνέχεια για το αν η μουσική ξεπερνάει τα… απαραίτητα ντεσιμπέλ.

Το κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. βρήκε πως η μουσική ήταν μεγαλύτερη κατά… 20 ντεσιμπέλ με αποτέλεσμα να επιβάλει το πρόστιμο ενώ στην συνέχεια συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Παράλληλα, επιβλήθηκε πρόστιμο για υπάλληλο του καταστήματος που δεν εργαζόταν αλλά ήταν παρών νόμιμα στο event ενώ το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως εκείνοι που έκαναν τον έλεγχο δεν φορούσαν καν μάσκα!

Αξίζει να αναφέρουμε πως πληθαίνουν παράπονα από επιχειρήσεις του Ηρακλείου με κάποιους ιδιοκτήτες να υποστηρίζουν πως οι έλεγχοι που γίνονται δεν έχουν ως αντικείμενο τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό χαρακτηρίζοντας τους “εισπρακτικούς” υπογραμμίζοντας πως επιβάλλουν πρόστιμα για κάθε πιθανό και απίθανο λόγο με αποτέλεσμα, σε δύσκολες οικονομικά εποχές, να μεγαλώνουν τα προβλήματα για τα καταστήματα εστίασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook