Τι αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό – Ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο – Συσκέψεις μέρα παρά μέρα στο Μαξίμου για την δυναμική εκτίμηση της κατάστασης μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Στην απόφαση να ληφθούν νέα μέτρα για την ανακοπή της έξαρσης στα κρούσματα του κορωνοϊού κατέληξε η τηλεδιάσκεψη που είχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. 

Από σήμερα, ξεκινά σε σταθερή βάση, 3 φορές την εβδομάδα, η τηλεδιάσκεψη για τον COVID-19 με τους επικεφαλής υγείας και πολιτικής προστασίας, υπό τον Πρωθυπουργό. Οι συσκέψεις αυτές θα γίνονται για να καταγράφονται οι εξελίξεις, να αξιολογούνται τα δεδομένα και να αναπροσαρμόζεται κατάλληλα η δράση μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

1.Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων από αύριο και μέχρι τις 18 Αυγούστου 2020. Η συμμόρφωση στο μέτρο αυτό είναι κρίσιμη, προκειμένου να μην ληφθούν δραστικότερα μέτρα περιορισμού της πληρότητας των πλοίων.

2.Παρατείνεται μέχρι και τις 15 Αυγούστου η απόφαση σύμφωνα με την οποία οι εργάτες γης που εξέρχονται από τη χώρα δεν έχουν δικαίωμα εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Η Ελλάδα κατάφερε να ελέγξει τα εισαγόμενα κρούσματα” τόνισε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογραμμίζοντας, ωστόσο ότι “εχθρός στην μάχη της πανδημίας ο εφησυχασμός. ο εφησυχασμός οδήγησε στην αύξηση κρουσμάτων στην περιφέρεια και κυρίως στα αστικά κέντρα της χώρας”, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο ίδιος εξήγησε ότι “η κύρια πηγή ανησυχίας” είναι:

  • οι χερσαίες πύλες εισόδου,
  • ο συγχρωτισμός σε κοινωνικές εκδηλώσεις και
  • ο συγχρωτισμός μέσα σταθερής τροχιάς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook