Άνοιξε τις πύλες της προς το κοινό, η ”8η έκθεση βιβλίου” η οποία φιλοξενείται στην πλατεία Κατεχάκη στο παλιό λιμάνι

Φέτος για πρώτη φορά ο δήμος Χανίων, ενίσχυσε οικονομικά τα βιβλιοπωλεία προκειμένου, να παρακινήσει περισσότερες επιχειρήσεις, ώστε να συμμετέχουν στην έκθεση. 

Στην έκθεση φέτος συμμετέχουν έξι βιβλιοπωλεία, η έκθεση θα είναι ανοιχτή από σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου μέχρι την Κυριακή 16 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, ειδικά αφιερώματα, δράσεις για παιδιά, ενώ καλύπτονται όλοι οι τομείς της γνώσης και του βιβλίου. 

Ο Χρήστος Μαχαιρίδης, ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου και εκδότης, τόνισε ότι οι Χανιώτες διαβάζουν αρκετά βιβλία, ενώ μέσα στην καραντίνα διάβασαν ακόμα περισσότερο. “Οι Χανιώτες τόσο οι νέοι όσοι και οι μεγαλύτερες ηλικίες, είναι φίλοι του βιβλίου και οι αυξήσεις στις πωλήσεις βιβλίων έχουν αυξηθεί. Στα Χανιά έχουμε περισσότερα από είκοσι βιβλιοπωλεία, ωστόσο λίγα είναι εκείνα που συμμετέχουν στην έκθεση. Φέτος έχουμε έξι βιβλιοπωλεία ενώ πέρυσι είχαμε μόνο πέντε στην έκθεση βιβλίου”. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η έκθεση πραγματοποιείται σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ οι παράλληλες δράσεις της θα διεξάγονται στο Φουαγιέ του Θεάτρου “Μ. Θεοδωράκης”.

Ώρες λειτουργίας: 20.00 – 24.00. Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 20.30.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων και την υποστήριξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook