Όταν η ζωή αντέγραψε το… Χόλιγουντ

Θα μπορούσε να είναι σενάριο για ταινία αλλά είναι πραγματική ιστορία. Ένα μήνυμα «SOS» γραμμένο στην παραλία ενός μικρού νησιού του Ειρηνικού εντόπισε ένα αυστραλιανό ελικόπτερο και έσωσε τρεις ναυαγούς.

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας, στο νησί Pikelot, των Ομόσπονδων Πολιτειών της Μικρονησίας χάραξαν οι τρεις αγνοούμενοι ναυτικοί το μήνυμα «SOS» και χάρη σε αυτό κατάφεραν να σωθούν.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν οι τρεις άνδρες ξεκίνησαν με σκάφος για να κάνουν ένα ταξίδι 26 μιλίων (42 χιλιόμετρα) από το Pulawat προς το Pulap των Ομόσπονδων Πολιτειών της Μικρονησίας.

Ωστόσο, όπως φαίνεται βγήκαν εκτός πορείας και τους τελείωσαν τα καύσιμα με αποτέλεσμα να βρεθούν στο ακατοίκητο νησί Pikelot, 118 μίλια (190 χιλιόμετρα) από τον προορισμό τους.

Όταν οι άνδρες δεν έφτασαν στο Pulap και δεν υπήρξαν σημάδια ζωής από εκείνους, άρχισε η αναζήτηση μέσω του Κέντρου Διάσωσης Ακτοφυλακής των ΗΠΑ στο Guam, το οποίο ζητούσε βοήθεια από μονάδες της περιοχής.

Οι τρεις άνδρες της Μικρονησίας εντοπίστηκαν για πρώτη φορά από ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού KC-135 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο έψαχνε για ώρες και ήταν προς το τέλος της αναζήτησής του.

Ο πιλότος του KC-135, υπολοχαγός Τζέισον Παλμέιρα-Γιεν δήλωσε: «Ήμασταν προς το τέλος, γυρίσαμε για να αποφύγουμε μια βροχή και τότε κοιτάξαμε κάτω και είδαμε ένα νησί, οπότε αποφασίζουμε να το ελέγξουμε και εκεί είδαμε SOS και ένα καράβι ακριβώς δίπλα του στην παραλία. Από εκεί κάναμε κλήση στις Αρχές της Αυστραλίας».

Ένα αυστραλιανό ελικόπτερο προσγειώθηκε στην παραλία και έδωσε φαγητό και νερό στους τρεις ναυαγούς. Τα αυστραλιανά στρατεύματα επιβεβαίωσαν την ταυτότητα των ανδρών και έλεγξαν για πιθανούς σοβαρούς τραυματισμούς.

Σύμφωνα με δήλωση της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ, οι διασώστες και οι ναυτικοί κράτησαν την απόσταση τους λόγω του κορονοϊού. «Μετά από συζητήσεις αποφασίστηκε πως η ασφαλέστερη πορεία τόσο για το πλήρωμα όσο και για τους ναυαγούς ήταν να περιορίσουν την έκθεση μεταξύ τους λόγω της πανδημίας COVID-19», ανέφερε σε δήλωσή της, η Ακτοφυλακή.

Το περιπολικό σκάφος έφτασε στους άντρες περίπου στις 8 μ.μ. τοπική ώρα το απόγευμα της Δευτέρας και τους έσωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook