Δείτε τις φωτογραφίες

Οι άνθρωποι του ζωολογικού κήπου του Λος Άντζελες αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ευθανασία ενός ηλικιωμένου ζευγαριού λιονταριών, για να μην τους χωρίσει ούτε ο θάνατος.

Όπως ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος το υγειονομικό προσωπικό έλαβε την απόφαση αυτή, καθώς τα λιοντάρια είχαν φτάσει στην ηλικία των 21 ετών και είχαν προβλήματα στην υγεία τους. Σημειώνεται πως ο μέσος όρος ζωής των λιονταριών στους ζωολογικούς κήπους φτάνει περίπου τα 17 έτη.

Ο Hubert και η Kalisa μεταφέρθηκαν πριν από 6 χρόνια στο Λος Άντζελες και από τότε ήταν αχώριστοι.

«Αποτελούν ένα εμβληματικό μέρος της εμπειρίας του ζωολογικού κήπου του Λος Άντζελες, και το προσωπικό και οι επισκέπτες μας έχουν συγκινηθεί από την πιστή τους συντροφιά. Αυτοί οι στοργικοί σύντροφοι ήρθαν στον ζωολογικό κήπο του Λος Άντζελες πριν από έξι χρόνια και γρήγορα γοήτευσαν τις καρδιές τους καθώς παρατηρήσαμε την υπέροχη ομορφιά και τον μοναδικό δεσμό τους. Δεν έβλεπες Kalisa μακριά από τον Hubert.

Έτσι, ενώ είναι πραγματικά συγκινητικό το γεγονός ότι έπρεπε να αποχαιρετήσουμε αυτό το εμβληματικό ζευγάρι, μπορούμε να παρηγορηθούμε γνωρίζοντας ότι έφυγαν μαζί. Αυτά τα λιοντάρια θα παραμείνουν κομμάτι της ιστορίας μας, και θα μας λείψουν πολύ, ανέφερε η διευθύντρια του ζωολογικού κήπου.

Η ανάρτηση του Los Angeles Zoo and Botanical Gardens με τις φωτογραφίες των δύο λιονταριών

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook