Την αντίθεσή τους στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, στα αιολικά πάρκα που εναρμονίζονται με περιβαλλοντικούς όρους αλλά και στην καύση των απορριμμάτων εξέφρασαν σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στα Χανιά μέλη του νέου κόμματος των Πρασίνων.

Τα μέλη των Πρασίνων που πραγματοποιούν περιοδεία στην Κρήτη με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τη δράση τους και τις οικολογικές αξίες που πρεσβεύουν, τόνισαν από τα Χανιά ότι η εθνική αλλά και ευρωπαϊκή πολιτική πρέπει να στραφεί προς οικολογικές και πράσινες κατευθύνσεις που θα σέβονται τα οικοσυστήματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που αντιτίθενται στις εξορύξεις υδρογονανθράκων νότια τη Κρήτης οι οποίες όχι μόνο διαιωνίζουν την εξάρτηση του πλαντήτη από τα ορυκτά καύσιμα αλλά αποτελούν πλέον και αιτία απειλής της ειρήνης.

Επιπλέον αναφέρθηκαν και στην αντίθεσή τους απέναντι στην καύση των απορριμμάτων τονίζοντας ότι είναι ανάγκη να προωθηθεί η ανακύκλωση.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο περιβαλλοντικό γραφείο, δίπλα στο ιστορικό καφέ “Κήπος”, συμμετείχαν, η συν-εκπρόσωπος των Πράσινων και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων δημοσιογράφων, Αλία Παπαγεωργίου, ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο συντονιστής της Γραμματείας των Πράσινων Αριστείδης Παπαδάκης και το μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας των Πράσινων Ρούλα Καστρινάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook