Ικανοποιήθηκε το αίτημα να αναλάβει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης τα έργα οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή με την οποία ο ΟΑΚ ορίζεται προϊσταμένη αρχή για τα έργα οδικής ασφάλειας στο ΒΟΑΚ.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για έργα κόστους 16,5 εκατ.ευρώ με τη δημοπράτηση να έχει οριστεί για τις 2 Σεπτεμβρίου.

Οι επεμβάσεις αυτές αφορούν κυρίως στην αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα σε θέσεις που αυτός έχει υποστεί φθορές, βελτίωση της πρόσφυσης του οδοστρώματος σε τμήματα του Β.Ο.Α.Κ. που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα, συντήρηση της οριζόντιας σήμανσης σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ, αφαίρεση οριζόντιας σήμανσης, συντήρηση – ανακατασκευή αρμών διαστολής καταστρώματος γεφυρών, αποκατάσταση τοπικών αστοχιών των στοιχείων της οδού, καθαρισμό οχετών – τεχνικών τάφρων και άρση καταπτώσεων και κλαδοκοπές.

Όπως ενημερώνει ο βουλευτής Χανίων, της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης:

"Ο σκοπός είναι να γίνει ταχύτερη η υλοποίηση των έργων της οδικής ασφάλειας στο εξής, καθώς ενισχύεται ο ρόλος μιας περιφερειακής αρχής. Προφανώς κανείς δε δικαιούται να πανηγυρίσει, δεδομένου του που βρισκόμαστε ως προς την οδική ασφάλεια στο ΒΟΑΚ. Έγινε όμως ένα θετικό βήμα, για το οποίο προσπαθούσαμε καιρό. Σημειώνω ότι για προφανείς λόγους εξαιρούνται οι συμβάσεις για έργα αποκατάστασης ζημιών του 2019, καθώς αυτά τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει με προϊσταμένη αρχή την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών. Αλλαγή υπευθύνου σε αυτήν την περίπτωση θα έφερνε αντίθετο αποτέλεσμα, προσθέτοντας διαδικασίες σε έργα που έχουν ήδη καθυστερήσει πολύ."