Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Νομού Ηρακλείου καλούν την Κυβέρνηση να πάρει μέτρα προστασίας των επαγγελματιών του κλάδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ηρακλείου καλεί άμεσα την κυβέρνηση, μετά τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του Covid-19 που αφορούν τα κέντρα μαζικής εστίασης, να μεριμνήσει και για τους εργαζόμενους σε αυτά. Το όριο των 100 ατόμων είναι η ταφόπλακα σε ένα κομμάτι της εστίασης που ήδη από τον χειμώνα οι αρμόδιοι αδιαφορούσαν γι αυτό. Θυμίζουμε, πως οι εργαζόμενοι με σύμβαση μία ημέρας είχαν εξαιρεθεί από όλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις της κυβέρνησης αλλά και από τα έκτακτα βοηθήματα στήριξης. Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να σταθεί πάνω από αυτό το πρόβλημα και να το διορθώσει άμεσα, παρέχοντας σε αυτούς τους εργαζόμενους όλα όσα δικαιούνται:

Καταβολή επιδόματος 534 ευρώ μαζί με τα ανάλογα ένσημα ασφάλισης

Μείωση ενοικίου

Έκπτωση στους λογαριασμούς σε ρεύμα και νερό

Πάγωμα φορολογικών ρυθμίσεων

Πάγωμα τραπεζικών ρυθμίσεων

Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να συνεχιστούν όχι μόνο για το μήνα Αύγουστο αλλά για όλο το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσεις θα έχουν μείωση τζίρου. Επίσης, θα πρέπει να επεκταθούν τα παραπάνω σε όλα τα καταστήματα επισιτισμού εποχιακής και δωδεκάμηνης λειτουργίας καθώς και σε όλους τους εποχιακά εργαζόμενους που απασχολήθηκαν στον επισιτισμό το 2019 και δεν έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής σε κανένα μέτρο στήριξης. Καλούμε τους βουλευτές του Νομού Ηρακλείου, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να στηριχτεί ο κλάδος και οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό καθώς η κατάσταση αυτή αποτελεί ήδη ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους/συναδέλφους.