Δημόσια έκληση μέσω του Ράδιο Κρήτη απήυθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Τουριστικων λεωφορειων Κρήτης, κος, Στράτος Μαγκουσάκης. 

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του οδηγούς τουριστικών λεωφορείων ζήτησε να κατανοήσουν τις σημερινές συνθηκες στον κλάδο και στο επάγγελμα που έχει επιφέρει η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στα τουριστικά λεωφορεία με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια οικονομική απώλεια και δεσμεύτηκε εφόσον τα πράγματα το 2021 γίνουν καλύτερα, να επιστρέψουν στα μέχρι πρότινος εργασιακά ισχύοντα. 

Το τουριστικό λεωφορείο σήμερα όπως ο ίδιος εξήγησε, υπό αυτες τις συνθηκες περιορισμού και όπως πολύ καλά γνωρίζουν και οι οδηγοί δεν μπορεί να είναι βιώσιμο.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η επιβιωση προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας αυτών των ανθρωπω μελλοντικά, αλλά και η επιχειρηματική μας παρουσια για τα επόμενα χρόνια.

 Ο ίδιος μιλώντας στον Κώστα Συλιγάρδο και στη Ραδιοφωνική του εκπομπή, αποκάλυψε ότι τις επόμενες ημέρες με σχετική επιστολή προς την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία θα ζητήσει την οικονομική ενίσχυση σε διαφορετική βάση απο τα λεωφορεία που υπάγονται στα ΚΤΕΛ στα οποία ηδη εχει αποφασιστεί να δωθει το ποσο των 2 χιλιάδων ευρώ, μιας και τα λεωφορεία τα δικά τους ηταν σε πλήρη αναστολη λειτουργιας καθόλη τη διαρκεια της καραντινας αλλά και μετα το πέρας αυτης. Και οι πληροτητες ηταν χαμηλές λογώ της χαμηλης τουριστικής κίνησης και του περιορισμου που επέβαλλαν τα μετρα. Αλλά και για το ότ δεν εχουν τη δυνατότητα να κόβουν εισητηριο, άρα να δημιουργούν ρευστότητα στο ταμείο τους. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook