Προκλητική αδιαφορία για τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού έδειξε νιόπαντρο ζευγάρι στον Τύρναβο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα που μίλησε στο Open οι τοπικές αρχές ενημερώθηκαν το βράδυ της Τρίτης πώς διοργανώθηκε μεγάλο γλέντι στην περιοχή με αφορμή έναν γάμο παρά τα μέτρα που ορίζουν την παρουσία μέχρι 100 καλεσμένων.

Ο Γιάννης Κόκουρας καταδίκασε τη στάση αυτή λέγοντας πώς οι αρχές δεν μπορούν να είναι σε κάθε εκδήλωση μετρώντας κάθε καλεσμένο και έκανε έκκληση για ατομική ευθύνη, ενώ τόνισε ότι πλέον πρέπει να επεμβαίνει η αστυνομία και να διαπιστώνει πόσα άτομα βρίσκονται σε έναν γάμο «γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να το συγκρατήσουμε». «Είναι ευθύνη αυτών που διοργανώνουν την εκδήλωση να προστατέψουν πρώτα τα συγγενικά τους άτομα», είπε ο δήμαρχος Τυρνάβου και σημείωσε ότι τα ζευγάρια πρέπει να καταλάβουν ότι «κάνοντας τέτοιες πράξεις βάζουν σε κίνδυνο τους φίλους και τους συγγενείς τους».

Λάρισα: Προβληματισμός για τα κρούσματα στον Αμπελώνα -Πληροφορίες ότι δύο συνδέονται με γάμο

Στο μεταξύ, ο εντοπισμός τριών κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή του Αμπελώνα Λάρισας, με το τρίτο να επιβεβαιώνεται χθες το απόγευμα, προκάλεσε προβληματισμό στους υπεύθυνους του ΕΟΔΥ που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ιχνηλάτηση σε συγκεκριμένα άτομα που αποτελούν κοντινές ή μακρινές επαφές των συγκεκριμένων κρουσμάτων ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην περιοχή.

Οι ιχνηλατήσεις ξεκίνησαν σήμερα το πρωί και θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του γηπέδου του Αμπελώνα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του paidis.com τουλάχιστον τα δύο από τα 3 κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στον Αμπελώνα έχουν παρουσία σε γάμο που πραγματοποιήθηκε πριν από 10-11 ημέρες στην περιοχή.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook