Το Σάββατο 8 Αυγούστου στο ενετικό λιμάνι των Χανίων

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης αναφέρονται τα εξής:

“75 χρόνια μετά τη ρίψη των ατομικών βομβών στις ιαπωνικές πόλεις Χιροσίμα και Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945) από τις ΗΠΑ, η φρίκη για το ιμπεριαλιστικό έγκλημα παραμένει! Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, πόλεις αδελφωμένες στη δυστυχία και πάντα παρούσες στα προσκλητήρια των μεγάλων ιστορικών τραγωδιών με τα εκατομμύρια θύματα, δεν μας επιτρέπουν ούτε να ξεχάσουμε, ούτε να σιωπούμε απέναντι στους πολέμους, τη φτώχεια και τις νέες πυρηνικές απειλές. 

Η δική μας επαγρύπνηση και ετοιμότητα χρειάζεται να πολλαπλασιαστεί γιατί η οσμή του μπαρουτιού κατακλύζει την γειτονιά μας. Αυτό μαρτυρά η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, η περιπλοκή του προσφυγικού, αλλά και η όξυνση των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς. Ήδη, με την επέκταση του δικτύου των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων η χώρα μας έχει μετατραπεί σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο. Η τρομερή καταστροφή στη Βηρυτό δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες και εφησυχασμό πως η αμερικάνικη βάση της Σούδας, όπου ελλιμενίζονται πυρηνικά υποβρύχια, αεροπλανοφόρα και πύραυλοι, μας παρέχει ασφάλεια.  Είναι  μαγνήτης κάθε λογής κινδύνου για τον τόπο μας.   

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων διοργανώνει το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 20:30 πίσω από το Γιαλί Τζαμισί στο Ενετικό Λιμάνι εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook