Η παράδοση των πανελληνίων διακρίσεων για το τμήμα κανόε καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων συνεχίζεται.

Ο ΝΟΧ πρόσθεσε μία ακόμη σημαντική διάκριση στο πλαίσιο των πανελλήνιων πρωταθλημάτων κανόε καγιάκ Σπριντ και SUP, που διεξήχθησαν στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Ο συνολικός απολογισμός για τον ΝΟΧ ήταν 12 μετάλλια στο κανόε καγιάκ Σπριντ και 9 μετάλλια στο SUP.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ έχει ως εξής:

Μια ακόμη σημαντική διάκριση στο πλούσιο παλμαρέ της ήρθε να καταγράψει η ομάδα κανόε καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. Το σύνολο του Μανώλη Αγγελάκη κατάφερε να ξεχωρίσει στο πλαίσιο των πανελληνίων πρωταθλημάτων κανόε καγιάκ Σπριντ και SUP που διεξήχθησαν στο κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.

Ειδικότερα, βάσει των επιδόσεών τους, οι Χανιώτες αθλητές αναδείχτηκαν στην 3η θέση στο κανόε καγιάκ Σπριντ, με τη συγκομιδή τους σε μετάλλια να ανέρχεται στα 12 συνολικά (7 χρυσά, 2 ασημένια και 3 χάλκινα). Στους αγώνες, δε, του SUP, ο Ναυτικός Ομιλος απέσπασε 9 μετάλλια σε σύνολο (2 χρυσά, 5 ασημένια και 2 χάλκινα).

Η ανάδειξη για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων στην τρίτη θέση στην Ελλάδα στο άθλημα του καγιάκ πιστοποιείται σε μια περίοδο όπου είναι γνωστό ότι προέκυψαν πολύ μεγάλες δυσκολίες στη διάρκεια της προετοιμασίας τους προηγούμενους μήνες λόγω της αποχής των αθλητών από τις προπονήσεις, ενώ ειδικότερα οι αθλητές της εφηβικής και ανδρικής ομάδας δε συμμετείχαν καν στο πρωτάθλημα. Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο Σχοινιά με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, το γεγονός ότι ο ΝΟΧ κατάφερε να καταταχθεί στην 3η θέση συνιστά ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός.

Στις δηλώσεις του, ο προπονητής, Μανώλης Αγγελάκης, σημειώνει τα εξής: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν και για τις επιτυχίες τους. Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη για όλους. Ο κάθε αθλητής έκανε μια προσωπική υπέρβαση, δείχνοντας όλοι τους ότι διαθέτουν όλα τα φόντα για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες».

Στη δική του τοποθέτηση, ο έφορος του τμήματος, Νίκος Κουριδάκης, τονίζει τα εξής: «Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τον προπονητή μας, Μανώλη Αγγελάκη. Το αποτέλεσμα της 3ης θέσης είναι το επιστέγασμα της συλλογικής προσπάθειας που πραγματοποιείται. Η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου, ο σύλλογος γονέων και φίλων καγιάκ, οι προπονητές και οι αθλητές, όλοι, είμαστε μια ομάδα που σαν στόχο έχει την πρόοδο και την ευημερία του τμήματος και αυτά τα αποτελέσματα μας κάνουν υπερήφανους ενώ μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε την επιτυχημένη πορεία. Διαχρονικοί συμπαραστάτες μας σε αυτή την προσπάθεια είναι ο επίσημος χορηγός του τμήματος, ΑΝΕΚ LINES και η Αντιπεριφέρεια Χανίων, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, η ομάδα στήριξης «Συνάνθρωπος» και δεκάδες ακόμα χορηγοί και υποστηρικτές μας, που σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, όλοι συνεχίζουν την στήριξή τους προς τους αθλητές μας. Τους ευχαριστούμε ξανά θερμά όλους».

Οι αγώνες διεξήχθησαν από την Παρασκευή 31 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 2 Αυγούστου.

Αναλυτικότερα οι αθλητές που συμμετείχαν στην αποστολή είναι οι εξής: Αναγνωστόπουλος, Μελεμένης, Κουτσοποδιώτη, Κονταξάκης, Πολυχρονάκης, Δερμιτζάκης, Κουργιαντάκης, Φραγκόπουλος, Κυριακάκης, Καράκη και Μαρώπις.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ

Χρυσά μετάλλια

• Μελεμένης Αναστάσιος Κ1 200μ. ανδρών

• Πολυχρονάκης Σπυρίδων – Κουργιαντάκης Στέλιος – Δερμιτζάκης Μάξιμος – Φραγκόπουλος Γεώργιος Κ4 500μ. παίδων

• Καράκη Κλειώ – Μαρώπις Ιβάνα Κ2 200μ. νεανίδων

• Καράκη Κλειώ – Μαρώπις Ιβάνα Κ2 500μ. νεανίδων

• Κονταξάκης Παρασκευάς C1 1000μ. παίδων

• Κονταξάκης Παρασκευάς C1 200μ. παίδων

• Κονταξάκης Παρασκευάς C1 200μ. εφήβων

Ασημένια μετάλλια

• Μελεμένης Αναστάσιος Κ1 500μ. ανδρών

• Δερμιτζάκης Μάξιμος – Φραγκόπουλος Γεώργιος Κ2 200μ. παίδων

Χάλκινα μετάλλια

• Αναγνωστόπουλος Αναστάσιος – Μελεμενής Αναστάσιος Κ2 200μ. ανδρών

• Πολυχρονάκης Σπυρίδων – Δερμιτζάκης Μάξιμος Κ2 1000μ. παίδων

• Πολυχρονάκης Σπυρίδων – Μαρώπις Ιβάνα Κ2 500μ. μεικτό Π/Κ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ SUP

Χρυσά μετάλλια

• Κυριακάκης Ιωάννης 200μ. 12’6” Παίδων

• Κυριακάκης Ιωάννης 200μ. 14’00” Παίδων

Ασημένια μετάλλια

• Κυριακάκης Ιωάννης 200μ. 12’6” Εφήβων

• Κυριακάκης Ιωάννης 200μ. 14’00” Εφήβων

• Μαρώπις Ιβάνα 200μ. 12’6” Κορασίδων

• Μαρώπις Ιβάνα 200μ. 14’00” Κορασίδων

• Κονταξάκης Παρασκευάς 200μ. 14’00” Παίδων

Χάλκινα μετάλλια

• Μαρώπις Ιβάνα 200μ. 14’00” Νεανίδων

• Κονταξάκης Παρασκευάς 200μ. 12’6” Παίδων

ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ ΚΑΙ SUP

Επόμενη πλέον πρόκληση για τους αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων είναι τα δύο νέα πανελλήνια πρωταθλήματα που ακολουθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο 8 και 9 Αυγούστου και πάλι στο Σχοινιά. Αυτή τη φορά, θα διεξαχθούν το πανελλήνιο Ανάπτυξης κανόε καγιάκ Σπριντ και το πανελλήνιο Ανάπτυξης SUP.

O Ναυτικός Ομιλος Χανίων θα συμμετάσχει συνολικά με 25 αθλητές και αθλήτριες, που είναι οι εξής: Αγγελάκης, Αλεξανδράκη, Βομβολάκη, Δασκαλάκης, Διακάκη, Διακάκης, Διαμαντάκη, Καράκη, Καστανάκη, Κατσούλη, Κισσαμιτάκη, Κονταξάκης, Κοπάση, Κοπάσης, Κουκλινού, Μαρκαντωνάκη, Μαυρομμάτη, Μπουλιτσάκης, Μπροκαλάκης, Νάκης, Ξηρουχάκης, Σβάρνα Θ., Σβάρνα Φ., Σβάρνας και Χατζηδάκης.

ΤΕΣΤ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΓΙΑ «ΤΕΣΣΕΡΙΣ»

Πριν τη διεξαγωγή των πανελληνίων πρωταθλημάτων Ανάπτυξης, την Παρασκευή 7 Αύγουστου, θα συμμετέχουν σε τεστ αξιολόγησης για την προεθνική ομάδα κανόε καγιάκ σπριντ οι Γεώργιος Φραγκόπουλος, Μάξιμος Δερμιτζάκης, Παρασκευάς Κονταξάκης και Κλειώ Καράκη. Οι τέσσερις αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Χανίων διεκδικούν τη συμμετοχή τους στη Διεθνή Ρεγγάτα «Olympics Hopes», που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο στη Σλοβακία.

Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων εκφράζει για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του προς τον επίσημο χορηγό του τμήματος κανόε καγιάκ, τη ναυτιλιακή εταιρεία ANEK LINES η οποία στέκεται πάντα αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε μας προσπάθεια.

Επίσης, ο Ναυτικός Ομιλος και ο σύλλογος γονέων και φίλων κανόε καγιάκ ευχαριστούν θερμά την εταιρεία «Seven Consumer» για την προφορά των νερών «Aqua Power» και τα Νερά «Samaria».

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους γονείς των αθλητών, οι οποίοι βρίσκονται ανελλιπώς δίπλα στα παιδιά και στηρίζουν την προσπάθεια τους παρά τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις, καθώς και στο σύλλογο γονέων και φίλων καγιάκ για την καθολική του στήριξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook