Ακριβώς ένας μήνας απομένει για την προγραμματισμένη επαναλειτουργία των σχολείων, στις 7 Σεπτεμβρίου.

Στο υπουργείο Παιδείας έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται όλα τα σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας, ώστε το σύστημα να είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο. Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε, το πρωί της Παρασκευής, στον ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε πως η απόφαση για έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτεμβρίου ελήφθη ομόφωνα από την επιτροπή των ειδικών, ενώ διευκρίνισε πως το υπουργείο είναι έτοιμο να λάβει όσα μέτρα χρειαστούν.

Σύμφωνα με την υφ. Παιδείας, τα επικρατέστερα σενάρια είναι δυο: κανονική επαναλειτουργία με μέτρα ή άνοιγμα των σχολείων με εκ περιτροπής διδασκαλία. Πρόκειται για το σύστημα διαχωρισμού κάθε τάξης σε δύο τμήματα που θα κάνουν εναλλάξ μαθήματα. Στην προηγούμενη φάση της πανδημίας, οι μισοί μαθητές έκαναν μάθημα Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και οι υπόλοιποι Τρίτη και Πέμπτη, με το πρόγραμμα αυτό να εναλλάσσεται ανά εβδομάδα.

Με μάσκες οι μαθητές;
«Η προτεραιότητα είναι ό,τι οριστεί από τη αρμόδια επιτροπή να εφαρμοστεί» προσέθεσε η Σοφία Ζαχαράκη, υπενθυμίζοντας ότι περί το 1,1 εκατ. μαθητές έχουν εγγραφεί στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο για την τηλεκπαίδευση.

Η υφ. Παιδείας στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μάσκες και στο ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση τους στα σχολεία. «Εφαρμόζουμε υγειονομικούς κανόνες και φροντίζουμε και για το παιδαγωγικό κομμάτι», είπε η κα Ζαχαράκη, εξηγώντας πως αν αποφασιστεί τα παιδιά να τη φορούν στο σχολείο θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

Να σημειωθεί ότι σε ό,τι αφορά την ύλη, η κυρία Ζαχαράκη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν επαναλήψεις όπου χρειάζεται. Επιπλέον, μέχρι νεωτέρας, δεν επιτρέπονται οι επισκέψεις σχολείων σε θέατρα και μουσεία.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook