Με λιτή εκδήλωση και ο εορτασμός στην πλατεία Αρμί

Tα αυξημένα κρούσματα κορονοΪού και η έντονη ανησυχία που έχουν προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες, οδήγησαν τον δήμο Ανωγείων στην απόφαση της αναβολής όλων των εκδηλώσεων για την επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων στις 13 Αυγούστου 76 χρόνια μετά την ισοπέδωση του χωριού από τους Ναζί.

“Αυτή τη στιγμή προέχει η προάσπιση του αισθήματος ασφάλειας της κοινωνίας μας και της υγείας όλων των πολιτών”, αναφέρει στην ΑΝΩΓΗ ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης που λαμβάνει μια δύσκολη απόφαση αλλά σωστή βάσει των ειδικών συνθηκών.Έτσι αναβάλλονται δυο εκδηλώσεις που θα γίνονταν στο θέατρο Νίκος Ξυλούρης στις 12 και 13 Αυγούστου, με την Παραδοσιακή Χορωδία Ανωγείων και τον Στέφανο Χαιρέτη.

Στα Ανώγεια δεν θα βρεθούν στις 13 Αυγούστου ούτε μπάντες, ούτε αγήματα του στρατού αλλά ούτε θα γίνουν και διελεύσεις πολεμικών αεροσκαφών λόγω των μέτρων του Υπουργείου Άμυνας. Θα υπάρχουν εκπρόσωποι των κομμάτων και των φορέων, καταθέσεις στεφάνων και ομιλία που έχει αναλάβει να εκφωνήσει ο πατήρ Ανδρέας Κεφαλογιάννης, ενώ στην πλατεία Αρμί θα βρίσκονται καρέκλες με τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας για όσους θελήσουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.Το τραγούδι της Αρνογιάνεννας “Ω Παναγιά μου Ανωγειανή” θα αποδώσει ο Στέφανος Χαιρέτης και ο Βασίλης Δραμουντάνης.

Στο τέλος της θα διανεμηθεί ένα cd παραγωγής του δήμου Ανωγείων από τον  λυράρη Στεφανή Χαιρέτη με τίτλο “Η Ιστορία γράφεται ότι καιρό κι αν κάνει”.

anogi.gr