Τα κανάλια που διαγράφηκαν συνδέονται με την Κίνα – Η κίνηση γίνονται στο πλαίσιο των ερευνών για προσπάθειες επηρεασμού από το Πεκίνο

Στη διαγραφή 2.500 καναλιών στο YouTube, που θεωρούνται ότι συνδέονται με την Κίνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών να αποτραπεί η παραπληροφόρηση, προχώρησε η Google. 

Η Alphabet ανακοίνωσε ότι οι διαγραφές έγιναν από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο «ως μέρος της έρευνας που διεξάγεται για συντονισμένη επιχείρηση που συνδέεται με την Κίνα».

Μικρός αριθμός των λογαριασμών που διαγράφηκαν συνδέεται με την πολιτική, ωστόσο η λίστα δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Σύμφωνα με την Google, οι λογαριασμοί συνδέονται με βίντεο με παρόμοια δραστηριότητα και στο Twitter και με μια καμπάνια παραπληροφόρησης που προσδιορίστηκε τον Απρίλιο από μία εταιρεία αναλύσεων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Graphika.

Η ανακοίνωση έρχεται σε μία περίοδο έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για την τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα κι ενώ απομένουν λιγότερο από 100 ημέρες από τις αμερικανικές εκλογές.

Στο επίκεντρο του Λευκού Οίκου βρίσκεται η εφαρμογή βίντεο TikTok και η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat που χαρακτηρίστηκαν ως απειλές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook