Κλείνει ο Δήμος και έρχεται κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Υγείας, εσπευσμένως.

Το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού σε αυτοδιοικητικό του Δήμου Φαιστού και δη αντιδήμαρχο, μέσα σε 24 ώρες αλλά και η γενικότερη εικόνα της περιοχής, έχει σημάνει συναγερμός στα υψηλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Όπως ανακοινώθηκε, αύριο και μετά από αίτημα του Δημάρχου Γρηγόρη Νικολιδάκη θα φτάσει στον Δήμο Φαιστού ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να εξετάσει όλες τις κοντινές επαφές των κρουσμάτων που δεν έχουν ως τώρα εξεταστεί, αλλά έχουν χαρτογραφηθεί, στις οποίες ενδέχεται να έχει μεταδοθεί ο ιός.

Η σχετική ενημέρωση του Δήμου Φαιστού αναφέρει τα εξής:

Στο Δήμο Φαιστού πρόκειται να μεταβεί αύριο Δευτέρα 10 Αυγούστου, Κινητή Μονάδα Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ μετά από αίτημα του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την κ. Λένα Μπορμπουδάκη και τον τοπικό βουλευτή κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Μετά την επιβεβαίωση και νέου κρούσματος, πρόκειται να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Το εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ θα εξετάσει όλες τις κοντινές επαφές των κρουσμάτων που δεν έχουν ως τώρα εξεταστεί, αλλά έχουν χαρτογραφηθεί, στις οποίες ενδέχεται να έχει μεταδοθεί ο ιός.

Ήδη πάντως έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας από τη Δημοτική Αρχή, την Υγειονομική Περιφέρεια, τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό ο περιορισμός εξάπλωσης του ιού.