Ο εκ των αντιδημάρχων του Δήμου Φαιστού Ανδρέας Πολιουδάκης με δήλωση του μέσω των social media εξηγεί στο πως βρέθηκε να έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Στην Μεσσαρά και τον Δήμο Φαιστού βρίσκονται σε συναγερμό καθώς συνεχίζεται η ιχνηλάτηση μετά τα δύο κρούσματα του ηλικιωμένου ζευγαριού που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν θετικοί στον κορονοϊό και δύο αντιδήμαρχοι. Ο ένας εξ' αυτών, ο Ανδρέας Πολιουδάκης με δημόσια ανάρτηση του εξηγεί το πως βρέθηκε θετικός και καλεί τον κόσμο να παίρνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Θυμίζουμε ότι ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε κλείσιμο του δήμου.

Αναλυτικά:

Οι τελευταίες ώρες ήταν δύσκολες για όλους. Σας ευχαριστώ που ενδιαφερθήκατε τόσο πολύ. Είμαι καλά και νομίζω πως ξεπερνώ τις δυσκολίες του κοροναϊού. 

Επειδή σας οφείλω κάποιες απαντήσεις πρέπει να πω ότι με βάση τη χαρτογράφηση η μετάδοση του ιού προήλθε από υποχρέωση στην οποία οφείλαμε να παραβρεθούμε εκπροσωπώντας τον Δήμο.

Δυστυχώς δύο από εμάς βρεθήκαμε θετικοί, αλλά είκοσι ακόμα αρνητικοί και φαίνεται πως το ζήτημα είναι διαχειρίσιμο όπως μας ενημερώνει και ο ΕΟΔΥ.

Εμείς παρ' όλα αυτά προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τη Δημόσια Υγεία με το Δήμαρχο να έχει επωμιστεί το κύριο βάρος της διαχείρισης σε συνεργασία με τη ΔΥΠΕ, τον ΕΟΔΥ και τα Υπουργεία.

Η προσπάθεια συνεχίζεται. Προχωράμε σε διαρκείς απολυμάνσεις στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, στα ιατρεία Ζαρού και Τυμπακίου, στα Δημοτικά Καταστήματα Ζαρού και Τυμπακίου κι ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών με τους οποίους έχουμε διαρκεί επικοινωνία. Γι' αυτό ας προσέχουμε, ας τηρούμε αποστάσεις, κανόνες υγιεινής και ας αφοράμε μάσκες. Με απλά πράγματα μπορούμε να πετύχουμε πολλά".