Οι ραγδαίες εξελίξεις με τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια και οι προκλήσεις της Τουρκίας άλλαξαν το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας και με αεροσκάφος των ενόπλων δυνάμεων, αναχώρησε από τα Χανιά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς οι εξελίξεις του Σαββατοκύριακου οδήγησαν σε τροποποίηση του προγράμματός του.

Ο Πρωθυπουργός, μετά την επίσκεψη στην Χάλκη την προηγούμενη Πέμπτη και στο Υπ. Μεταφορών το πρωί της Παρασκευής, το βράδυ της ίδιας ημέρας αναχώρησε από την Αθήνα για τα Χανιά για τις καθιερωμένες διακοπές της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου, στο σπίτι του στο Ακρωτήρι, όπως είχε δημοσιεύσει το Flashnews.gr.

Όμως το Σαββατοκύριακο μόνο ανέμελο δεν ήταν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς από την μια η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, και κυρίως η τραγωδία με τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια και η προκλητικότητα της Τουρκίας με την ανακοίνωση ναυτικών ασκήσεων και «έξοδο» του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, τον οδήγησαν στην απόφαση να αναχωρήσει για την Αθήνα.

Ο Πρωθυπουργός – απο τα ξημερώματα της Κυριακής που έγιναν φανερές οι τραγικές συνέπειες των πλημμυρων στην Εύβοια – ήταν σε διαρκή επικοινωνία με όλους τους αρμοδίους και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έφυγε από το σπίτι του.

Μεσολάβησε το μεσημέρι της Κυριακής και από το σπίτι του στα Χανιά, συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε διεθνή τηλεδιάσκεψη δωρητών για τον Λίβανο υπό την αιγίδα της Γαλλικής Δημοκρατίας και του ΟΗΕ (η κεντρική φωτο)  και το πρωί της Δευτέρας αναχώρησε για την Αθήνα για τηλεδιάσκεψη αναφορικά με τον κορωνοιό, την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ενώ στην συνέχεια θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές της Εύβοιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr ο σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να επιστρέψει στα Χανιά για να μείνει μέχρι και την Κυριακή 16 Αυγούστου, αλλά το τι τελικά θα γίνει, θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook