Κάθε ιδιώτης θα κρατά τα σκουπίδια σπίτι μέχρι τις 23.00 – Θα αγοράσει κάθε επιχείρηση δικό της κάδο για τη συγκέντρωση των σκουπιδιών

Η εξαφάνιση των κάδων απορριμμάτων στον Σταλό και η απόρριψη των σκουπιδιών στον δρόμο, προκάλεσε προβληματισμό και απορία για το τι συμβαίνει σε πολίτες που κατήγγειλαν την κατάσταση στο Flashnews.gr.

Σε ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συλλόγου Σταλού κάνει λόγο για τα νέα δεδομένα που θα ισχύουν στην περιοχή και αναφέρει τα εξής:

“Ο Δήμος Χανίων έχει απομακρύνει τους πράσινους κάδους για την εναπόθεση των απορριμμάτων, από τον κεντρικό δρόμο ενώ σταδιακά θα απομακρυνθούν και από τον υπόλοιπο Σταλό. Οι κάδοι της ΔΕΔΙΣΑ (για τα ανακυκλώσιμα και τα μπουκάλια) θα απομακρυνθούν επίσης άμεσα. Οι κάδοι έχουν συγκεντρωθεί προσωρινά στην θέση δίπλα στην Νέα εθνική, στο δρόμο που ανεβαίνει από το Ξενοδοχείο ‘’KOYKOYRAS’’ προς τον Πάνω Σταλό, μετά την περιοχή του Κούκου. Στην θέση που παλαιότερα τοποθετούνταν ογκώδη κυρίως σκουπίδια.

Πλέον τα σκουπίδια της, η κάθε επιχείρησης αλλά και ο κάθε ιδιώτης θα πρέπει να τα κρατάει στο σπίτι του και να τα βγάζει έξω μετά τις 23:00 που θα περνάει το απορριμματοφόρο για να τα μαζεύει Η κάθε επιχείρηση θα πρέπει να προμηθευτεί τον δικό της κάδο στον οποίο θα συγκεντρώνει τα σκουπίδια της και με δική της ευθύνη θα πρέπει να τα βγάζει στον δρόμο κάθε βράδυ μετά τις 23:00 για να συλλέγονται από το απορριμματοφόρο.

H κάθε επιχείρηση θα έχει επίσης την ευθύνη να απομακρύνει το κάδο της από τον δρόμο μετά την συλλογή των απορριμμάτων και να τον φυλάσσει στον χώρο της επιχείρησης της και όχι να είναι μόνιμα στον δρόμο. Τα οικιακά απορρίμματα θα τοποθετηθούν σε μικρούς κάδους που ο δήμος θα τοποθετήσει στα στενά και όχι πλέον πάνω στον κεντρικό.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΟΓΚΏΔΗ ΑΠΟΡΡΊΜΜΑΤΑ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΧΏΡΟ ΚΑΙ ΌΧΙ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ. Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΘΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ.

Η αλλαγή αυτή είναι πολύ μεγάλη για όλους μας είναι όμως μια οριστική λύση για ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για την περιοχή μας και θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι. Η κίνηση αυτή από την μεριά του δήμου γίνεται κάπως βεβιασμένα και αυτό ίσως να δημιουργήσει κάποια προβλήματα μέχρι να προσαρμοστούμε όλοι. Όμως πρέπει να προσαρμοστούμε και εμείς θα προσπαθήσουμε να σας ενημερώσουμε με ό,τι νεότερο έχουμε.

Προς το παρόν και μέχρι οι επιχειρήσεις να αγοράσουν τους κάδους τους και μέχρι ο δήμος να τοποθετήσει μικρούς κάδους στα στενά για τα οικιακά απορρίμματα Καλό είναι η κάθε επιχείρηση να συγκεντρώνει τα δικά της σκουπίδια και να τα μεταφέρει στον συγκεκριμένο χώρο. Πληροφορίες για τους κάδους και που μπορείτε να τους προμηθευτείτε θα σας δώσουμε μόλις και εμείς μάθουμε σχετικά. Παρακαλούμε πολύ ας προσπαθήσουμε όλοι για να γίνει αυτή η αλλαγή σωστά”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook